Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesi’nde meydana gelen patlamada yaralanan 34 yaşındaki Hakan Nohut’tan sonra 60 yaşındaki baba Aslan Nohut da önceki sabah hayatını kaybetti. Aslan Nohut, oğlunun yanına defnedildi.

Esas mesleği kasaplık olan ve bazı zamanlarda uzun yıllardır Elbistan Sanayi Sitesi’nde plastik pencere doğrama işiyle uğraşan oğlu Hakan’a yardımcı olan Aslan Nohut, oğlu ile aynı kaderi paylaştı.

5 Haziran 2008 Perşembe günü Ekinözü İlçesi’ndeki bir maden ocağında bulunan prefabrik evin mutfak penceresini tamir ederken spiralden sıçran kıvılcımlardan alev alan mutfak tüpünün patlaması sonucu Aslan Nohut, oğlu Hakan Nohut ve maden ocağının muhasebecisi Ömer Ceviz (47) ağır yaralanmış, yaralılardan Hakan Nohut, 10 Haziran Pazartesi günü hayatını kaybetmişti.

Hakan Nohut’u 11 Haziran’da toprağa veren Nohut Ailesi, bir gün sonra sabah Adana’dan gelen ikinci bir acı haberle yıkıldı. Baba Aslan Nohut, oğlu Hakan Nohut ile birlikte tedavi gördüğü hastanede bu sabah yaşamını yitirdi.

Baba-oğlun bir gün ara ile hayatlarını kaybetmesi Nohut Ailesi’ne tarifsiz bir acı yaşatırken, oğlu Hakan ile aynı kaderi paylaşan baba Aslan Nohut, Ulu Camii’nde İkindi Namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Elbistan Hocazade Mezarlığı’nda oğlunun yanına defnedildi.

NELER OLMUŞTU?

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine bağlı Ambar Köyü-Geleviz Obası'nda bulunan demir madeninde meydana gelen patlamada ağır yaralanan üç işçi, iki gün arayla tedavi gördükleri hastanede hayatlarını kaybettiler.

5 Haziran 2008 Cuma günü saat 15.30 sıralarında demir cevheri çıkartılan maden ocağında, maden ocağının barakalarına plastik pencere takılması sırasında meydana gelen patlama neticesinde üç kişi ağır yaralanmıştı.

Patlamada yaralanan Ömer Ceviz (47), Aslan Nohut (60) ve oğlu Hakan Nohut'un (34) vücutlarında ikinci derece yanık meydana gelmişti. Ambulanslarla Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, vücutlarında oluşan ağır yanıklar nedeniyle Adana'ya sevk edildiler. Adana Balcalı Hastanesi'nde yoğun bakımda bulunan Hakan Nohut, babası Aslan Nohut ve Ömer Ceviz, 2 gün arayla tedavi gördükleri hastanede yaşam mücadelesini kaybettiler. (Hasan GÖÇER / ELBİSTAN (Kahramanmaraş), (DHA)