Kahramanmaraş Tabip Odası (KTO) Başkanı Uzman Doktor İrfan Karatutlu, tam gün yasasını adeta sabote ettiklerini öne sürdüğü ve geçen gürlerde KTO Denetim Ekibi tarafından mesai saati içerisinde fabrikada işyeri hekimliği yaparken yakalanan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Murat Özkars ile Dr. Mehmet Özdemir’in derhal idari görevlerinden istifa etmelerini istedi.

KTO binasında bugün öğleyin oda yöneticilerinin de hazır bulunduğu bir basın toplantısı yapan Karatutlu, Güney İlleri Tabip Odaları (GİTO) toplantısının önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş’ta yapılacağını bildirdi.

Yerel ve ulusal basının ilgi ile takip ettiği toplantıda Başkan Karatutlu şunları kaydetti:

“13 Aralık 2010 tarihinde Kahramanmaraş İl genelinde sağlıkta dönüşüm programının en önemli ayaklarından biri olan Aile Hekimliği uygulamasına geçecektir. Önümüzdeki bu kısa sürede Kahramanmaraş kamuoyunun ve uygulamada yer alacak hekimlerin Aile Hekimliği konusunda bilgilendirilmesi gerekmektedir. Kahramanmaraş Tabip Odası olarak, konuyla ilgili ilk toplantıyı 09 Ekim 2010 Cumartesi günü düzenleyeceğiz. GİTO (Güney İlleri Tabip Odaları) Birliği üyesi odalarında katılacağı Aile Hekimliği konusunun ele alınacağı bu toplantı KMESOB (Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği) toplantı salonunda saat.13.00’da yapılacaktır.”

“AİLE HEKİMLİĞİ HİZMET PUANLARI HATALI”

“Aile Hekimliği sürecinde hekimlerin hizmet puanlarına göre yerleştirme işlemi yapılacaktır. İl Sağlık Müdürlüğünce bu hizmet puanlarının yönetmeliklere uygun hesaplanması gerekmektedir. Ancak Sağlık Müdürlüğünce bu güne kadar hesaplanıp hekimlere duyurulması gereken hizmet puanları her gün değişime uğramaktadır. Sağlık Bakanlığı internet sayfası ve İl Sağlık Müdürlüğü internet sayfalarında farklı puan listeleri yayınlanmaktadır. Hekimlerimiz, şeffaf ve adil olamayan hangi kriterlere göre hesaplandığı belli olmayan bu uygulamalardan rahatsızdır.

Ayrıca İlimizde henüz Aile Hekimliği bölgeleri kamuoyuna açıklanmamıştır. Bu bağlamda yapılan bu haksız uygulamalara karşı hukuki sürecin başlamasıyla şehrimizde aile hekimliği uygulamasına geçiş sekteye uğrayabilecektir. Bu durumun sorumluluğu İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı keyfi tasarruflar nedeniyle olacaktır.”

“SAĞLIK YÖNETİCİLERİNCE TAM GÜN UYGULAMASI SABOTE EDİLMEKTEDİR”

“Aile Hekimliği sürecini takip etmesi gereken Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü Müdür yardımcısı Dr. Murat Özkars ve Dr. Mehmet Özdemir, yıllardır Sağlık Bakanlığı’nın politikalarına aykırı bir şekilde hem devlette hem özelde çalışmaktadır. Her iki müdür yardımcısının da sağlık yöneticiliği yapmak yerine mesailerini özel sektörde harcamaktadır. Bundan Kahramanmaraş sağlığı zarar görmektedir.

Geçen hafta Kahramanmaraş Tabip Odası tarafından görevlendirilen iki doktorun işyeri hekimliklerini inceleme esnasında, mesai saatleri içerisinde İl Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Murat Özkars’ın özel işyeri hekimliği yaptığı tespit edildi. Bu tespiti yapan Tabip Odası adına görevli hekimlere meslek onur ve haysiyetine yakışmayacak şekilde küfür ve hakaretlerde bulunması kabul edilemez bir durumdur. Konuyla ilgili yasal süreç başlatılmıştır. Tam gün yasasını destekleyen bir Tabip Odası olarak Sağlık Bakanlığı’nın sağlıkta dönüşüm programının en önemli uygulamalarından biri olan ‘Tam Gün’e karşı davranan Dr. Murat Özkars’ın ve Dr. Mehmet Özdemir’in derhal idari görevlerden istifasını talep ediyoruz. Bu durum Sayın Sağlık Bakanımızın mesai saatlerinde özel çalıştığı tespit edilen hekimlere yönelik hassasiyetine en uygun davranış olacaktır.”

“DR. DEMİRHAN ÖKSÜZ’E İDARİ BASKI KURULMAKTADIR”

“Meslektaşlarımız tarafından seçilen Tabip Odası yönetim Kurulu üyesi Dr. Demirhan Öksüz ve Dr. Lütfi Tiyekli arkadaşlarımız, meslektaşlarımızın haklarını savunmak için yaptıkları çalışmalar sonrasında idari baskılara maruz bırakılmışlardır. Kendilerinin ve eşlerinin yıllık izin talepleri geçerli bir gerekçe gösterilmeden ret edilmiş, Dr. Demirhan Öksüz 10 yıldır görev yaptığı Yeni Sanayi Sağlık Ocağından geçici görevi iptal edilerek, 6 hekimin çalıştığı Fatih Sağlık Ocağı’na görevlendirilmiştir. Bu baskılar bizi doğruluk, dürüstlük ve adaletten ayırmayacaktır. İdareci de olsa kendisine farklı muamele bekleyen hekimlere karşı tavrımız değişmeyecektir. Hekimlik onuruyla bağdaşmayan davranış gösteren kim olursa olsun sağlık Müdür Yardımcısı da olsa müsamaha gösterilmeyecektir. İdarenin bu tavrını kınıyoruz. Kamuoyuna saygılarımla arz ederiz.” (www.kanal46.com)