Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’nü vekâleten yürütmekte olan Dr. M. Reha Hüdayioğlu’nun görevden alınmak üzere yazısının hazırlandığı iddia edildi.


Dün Cuma namazı sonrasında Ankara kaynaklarından Kahramanmaraş kulislerine sızan bilgilere göre; yaklaşık 4 yıldır Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan ve uzun süredir sağlık camiasının büyük çoğunluğunun icraatlarından rahatsızlık duyduğu birçok çevreler tarafından bilinen Hüdayioğlu’nun alınma yazısının hazırlandığı ve Kahramanmaraş’a gönderileceği öne sürüldü.


Sağlık kulislerine düşen bu iddia haber, Hüdayioğlu’ndan memnun olmayan çevrelerce büyük bir memnuniyetle karşılanırken, yerine ise geçici olarak il dışından bir ismin atamasının yapılacağı da ileri sürüldü. Yine kulislerden elde edilen bilgiye göre; Kahramanmaraş’ın iktidar milletvekilleri eğer bayram sonuna kadar bir araya gelerek bir isim üzerinde uzlaşabilirlerse söz konusu doktorun atamasının yapılacağı da iddia ediliyor.


SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YAPAN İKİ İSİM VEKİL OLDU…


Bilindiği gibi; 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra iktidar olan AK Parti hükümeti döneminde 2003 yılında İl Sağlık Müdürlüğü’ne getirilen ve burada 6 ay kalan Dr. Cafer Tatlıbal’ın Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne gitmesinin ardından yerine atanan Dt. Sıtkı Güvenç, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Kısa bir zaman sonra ise Dr. M. Reha Hüdayioğlu müdürlüğe vekâleten atandı.


Güvenç aday olamazken, Tatlıbal ise milletvekili seçilerek TBMM’ye gitti. Dt. Güvenç seçim sonrasında ise Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği görevine geldi. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde yine AK Parti’den bu kez belediye başkan aday adayı olmasına rağmen aday yapılmayan Sıtkı Güvenç, 12 Haziran 2011 seçimlerinde milletvekili seçilerek muradına ermeyi başardı. Ancak Hüdayioğlu’nun akrabası olan Fatih Arıkan ise iki dönemlik vekilliğinin ardından 12 Haziran seçimlerinde listede kendisine yer bulamadı.


KADIN DOĞUM'A BAŞHEKİM YARDIMCISI OLARAK ATANACAK


Seçim döneminde öncelikli hedefinin kendisinin de arasının iyi olmadığı bilinen Hüdayioğlu’nu görevden aldırmak olarak belirleyen Sıtkı Güvenç, tabanından ve sağlık camiasından gelen yoğun istek ve baskılar üzerine seçim sonrasında çalışmalarını bu yönde ağırlaştırdı. Mahir Ünal ve diğer vekillerin bilgilendirilmesi ile İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un da 'okey' demesinin ardından bu tayinin gerçekleşeceği ve görevden alınan Hüdayioğlu'nun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne başhekim yardımcısı olarak verileceği öğrenildi. Bu tayinin ardından Müdürlük üst yönetimi de büyük oranda değiştirilecek.


Kahramanmaraş kamuoyu ile sağlık camiasının uzun süredir beklediği haber ise dün Cuma namazı sonrasında Ankara’dan Kahramanmaraş kaynaklarına düştü. Ancak şu ana kadar bu yönde resmi bir açıklama yapılmazken, bu bilgi iktidar kanadı tarafından teyit edilmedi.


BU DUVAR YAZISI KİME AİT?


Öte yandan; sosyal paylaşım sitesi facebook’ta Reha Hüdayioğlu isimli adresten ulaşılan iki sayfanın ilkindeki duvar yazısında aynen şu yazı yer aldı:


“Müdürlüğüm döneminde beni destekleyen herkese teşekkür ederim. Görevden alınmam için çaba sarfeden malum çevrelerin bu geçici zaferi uzun sürmeyecektir.” Bu yazı 25 Ağustos 2011 Perşembe gecesi saat 23.37’de eklenmiş.


 Ancak; aynı isimden ulaşılan diğer adreste ise; “Bu Reha Hüdayioğlu’nun gerçek adresidir. Diğerleri Reha Hüdayioğlu’na ait değildir” ibaresinin ise 4 Şubat 2010 tarihinde eklendiği de dikkat çekiyor.


MÜDÜRLÜK İÇİN KİMLERİN ADI GEÇİYOR?


Kahramanmaraş sağlık kamuoyunda bir süredir isimleri Müdürlük için geçenler ise şöyle: Abid Başarıcı, İlker Çitil, İlyas Kabalcı, Demirhan Öksüz, Gökhan Gökşen, Ali Ünsal, İbrahim Doboğlu, Ahmet Yener ve Harun Çetin.


SİVAS SAĞLIK MÜDÜRÜ GELİYOR…


 Reha Hüdayioğlu’nun görevden alınmasının ardından yerine ise şu anda Sivas Sağlık Müdürü olan Dr. Vakkas Özmercan getirilecek. Özmercan’ın Sağlık Bakanı Recep Akdağ’nın tasarrufu ile buraya atanacağı öğrenilirken, Kahramanmaraş milletvekillerinin uzlaşmaya varması halinde ise belirlenen isim görevlendirilecek.


VAKKAS ÖZMERCAN KİMDİR?


 1968 yılında Adıyaman'ın Besni ilçesinde doğan Özmercan, ilkokul birinci sınıfkan sonra kalan eğitimi ile ortaokulu Adana'da tamamladı. Adana Endüstri Meslek Lisesi Tekstil İplik bölümünü bitiren Özmercan, 1995'de Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. 1996-1997 yıllarında Uşak Kızılay Kan İstasyonunda ekip doktoru olarak çalıştıktan sonra 1997-1998 yıllarında yedek subay olarak askerliğini Gaziantep-İslahiye'de tamamlayan Özmercan, 1999'da Ağrı-Eleşkirt Sağlık ocağı ve Devlet Hastanesinde görev yaptı.


1999-2005 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Mediko-Sosyal'de görev alan Özmercan, 2005-2006 yıllarında Sivas Kızılırmak Sağlık Ocağında Sorumlu Hekimi oldu. 2006 Yılında Sivas-Yozgat-Erzincan Tabip Odası genel seçimlerinde yönetim kuruluna seçilen Özmercan, Nisan 2006'dan bu yana Sivas İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Üreme sağlığı programı kapsamında yönetici eğitimi alan Özmercan, evli ve 2 çocuk babası. Özmercan 13 Mart 2008'den bu yana Sivas İl Sağlık Müdürü olarak görev yapıyor.


SİVAS BASINI NE YAZIYOR?


YA GELEN GİDERİ ARATIRSA?....


www.tv58.com.trsitesinde yer alan; “VAKKAS ÖZMERCAN YOLCU!ÖZMERCAN BAŞKA BİR İLE ATANIYOR” başlıklı haberde ise aynen şunlar yazıyor:


“12 Haziran seçimlerinden sonra Sivas bürokrasisinde yaşanan kan değişimi devam ediyor.


Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya, Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner, Vakıflar Bölge Müdürü Yakup Yıldırım, DSİ 19. Bölge Ali Rıza Diniz’den sonra Sağlık İl Müdürü Vakkas Özmercan da bu hafta içerisinde koltuğu boşaltacak.


Yaklaşık 6 yıldır Sivas Sağlık İl Müdürlüğü görevini yapan Özmercan’ın görev süresi boyunca sağlık konusunda Sivas’ın çok ciddi yatırımlardan geri kaldığı ve sağlık müdürünün başarılı bir grafik çizemediği iddia ediliyordu.


 Boşalan koltuklara kimlerin geleceği ise iktidar partisi milletvekilleri ile yapılacak istişarenin ardından netlik kazanacak. İktidarın Sivas yetkilileri, Tarım İl Müdürlüğü dışındaki müdürlüklere başarılı Sivaslı bürokratlardan istediği biliniyor.


Tarım Bakanlığı ise Türkiye genelinde uyguladığı prensip kararı gereği bürokratları kendi ilinde görevlendirmiyor. Bu noktada önümüzdeki günlerde Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü gibi boş müdürlüklere Sivaslı bürokratların atanması bekleniyor.” (www.kanal46.com)