TES-İŞ Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanlığı’nın faaliyet sahası içerinde yer alan DSİ. 20.Bölge 19.Sondaj Şube Müdürlüğü işyerinde çalışmakta olan Yaşar Taşdemir’in (51) bakmakla yükümlü olduğu bedensel engelli kızları Merve (18) ile Şule (21) Taşdemir’in daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için TES-İŞ Sendikası Genel Başkanlığı tarafından hediye edilen 2 Adet Akülü Tekerlekli Sandalye evlerinde teslim edildi.

İstiklal Mahallesi, Hanefi Mahçiçek Bulvarı üzerindeki Tuğba Apartmanı’nda oturan Taşdemir ailesini ziyaret eden DSİ. 20.Bölge 19. Sondaj Şube Müdürü ile Erdoğan Kalalı ile TES-İŞ Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Lütfi Ergin, akülü tekerlekli sandalyeleri genç kızlara teslim etti. 2 kızkardeş bu anlamlı hediyeler karşısında duygulanarak teşekkür ederken; “Artık bizler de evden dışarıya çıkabileceğiz. Bizleri düşünenlere çok çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Şube Başkanı Ergin şunları kaydetti: “Üyemiz Yaşar Taşdemir’in Şubemize ibraz etmiş olduğu Raporları, Şube Yönetim Kurulumuzca değerlendirilmiş ve Genel Başkanlığımıza teklif götürülmesi kararı alınmıştır. Şubemizin Genel Merkezimize yapmış olduğu talep Genel Başkanlığımızca uygun görülmüş olup, Üyemiz Yaşar TAŞDEMİR’in kızları ve açık lise birinci sınıfta öğrenim gören Merve ile hiçz okula gidemeyen ancak okuma yazmayı annesinden öğrenen Şule TAŞDEMİR’e hibe edilen Akülü Tekerlekli Sandalyeleri güle güle kullanmalarını diliyorum.Sendikamız üyelerine ve ailelerine layık olduğu her türlü hizmeti verecek ve vermeye de devam edecektir.Bu hizmetlerin amacından biride birilik beraberlik ve sosyal dayanışmanın bir gereğidir. Bir insanlık görevidir diye düşünüyorum. Sayın Genel Başkanımız ve Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu’nun Üyelerimize ve İnsana verdiği kıymetin, değerin ve bilhassa engelli insanlara olan duygularını her zaman takdirle karşılıyorum. Bu hassasiyetinden dolayı tüm üyelerimiz adına kendisine Şükranlarımı arz ediyorum.”

Şube Müdürü Kalalı ise; “TES-İŞ Sendikasının üyelerine yaptığı bu yardımı çok anlamlı buluyor ve kendilerini takdir ediyorum” dedi.

Genç kızların babası Yaşar Taşdemir de; “Başta Genel Başkanımız ve Genel Merkez Yöneticilerimiz olmak üzere Şube Başkanım ve Yöneticilerimize engelli insanlara gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyor, Sendikamızla gurur duyuyorum” diyerek teşekkür etti. Bu arada anlamlı yardım töreninde sendikanın bazı yönetici ve üyeleri de hazır bulunarak, Taşdemir ailesinin sevincine ortak oldular. (Ajans 46 - www.kanal46.tv)