Kahramanmaraş Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı Halk Ekmek Fabrikasının Nisan ayı itibarıyla yeniden üretime başlaması ile birlikte okulların teknik ve mesleki ziyaretleri de başladı.


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü 1. Sınıf öğrencileri Halk Ekmek Fabrikasını ziyaret etti.


Öğretim görevlileri Dr. Elife Kaya ve Fatma Betül Tekin eşliğinde yaklaşık 20 kişilik öğrenci gurubu İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlı “Halk ekmek Fabrikası’’nda mesleki ve teknik incelemelerde bulundular.


Fabrikayı ziyaret eden öğrenciler ekmek üretimi hakkında Halk Ekmek Fabrikası Gıda Mühendisi Sebihat Dedeoğlu’ndan mesleki bilgiler alarak çeşitli sorular yönelttiler. Laboratuvardaki cihazları tanıyarak örnek analiz yapılmasını izlediler.


Daha sonra Halk Ekmek Fabrikasını gezen öğrenciler temizlik ve hijyen konusunda ki memnuniyetlerini dile getirerek Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ a ve ekibine böylesine büyük ve önemli bir tesis ile Kahramanmaraş halkına hizmet sunulduğu için teşekkürlerini ilettiler.


İşletme ve İştirakler Müdür Vekili Dr. Ali Rahmi Kaya ise; üniversite öğrencilerine teknik anlamda katkıda bulunmak amacıyla Halk Ekmek Fabrikasına düzenledikleri gezileri anlamlı bulduklarını söyleyerek ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.


 


YUNUS TAŞ
(www.kanal46.com)