Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu HAK-SEN’in Kahramanmaraş Yönetimi, Kahramanmaraş Tabip Odası’nın (KTO) yeni seçilen yönetimine ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Bahçelievler semtindeki Tabip Odası binasında gerçekleştirilen ziyaret samimi bir ortamda gerçekleşirken; heyete başkanlık eden Büro Hak- Sen İl Temsilcisi Akın Ozan, yeni seçilen yönetimin birbirinden renkli simalardan oluştuğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Seçilen yeni yönetime baktığımızda hepsinin ‘bu memleket için ne yapabiliriz?’ diyen insanlardan oluştuğunu görüyoruz. Bu da hem vatandaş olarak, hem de bir STK temsilcisi olarak sizlerden beklentilerimizi artırıyor. Hak Sen İl Temsilcimiz Dr. Gökhan Gökşen’in yönetiminize seçilmesi ve genel sekreter olarak görevlendirilmesi ise ayrıca bizim için bir gurur kaynağı oldu. Ancak şunun da bilinmesini isteriz ki; yanlış yapan başkanımız da olsa onu da eleştireceğimizi bilin, bizim sendikamızın farkı da zaten bu.”

Ziyaretten son derece memnun olan Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. İrfan Karatutlu ise Kahramanmaraş’taki sağlık sorunlarını bildiklerini, bu sorunları çözmek için çalışacaklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“Bir meslek gurubunun sıkıntısı sadece o meslek gurubunu ilgilendirir diyerek bakmamak lazım, çünkü o meslek gurubunun sıkıntısı bir süre sonra toplumu etkilemeye başlıyor. Toplumdaki sıkıntı ve sorunların çözümü içinse özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarının siyasi bir tavır içine girmeden birlikte hareket etmesi gerek, bizler ziyaretimize gelen tüm STK’lı arkadaşlarımıza söylüyoruz: Tabiplerimiz ve sağlık çalışanlarımızla beraber Kahramanmaraş için biz her şeye varız. Biz sıkıntı çekelim ama bizden sonraki neslimize sıfır sorunlu bir memleket bırakalım, baş başa verelim ki taşı yerinden oynatalım.”

Üzerlerindeki yükün farkında olduklarını belirten KTO Başkanı Karatutlu; “Seçildiğimiz günden bu yana, Kahramanmaraş halkının ve meslektaşlarımızın teveccühünü gördük. Beklentilerin farkındayız, zaten biz buraya aday olurken ‘değişim’ demiştik. İnşallah o değişimi tüm STK’lar ile birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Ziyarette; Oda Yönetimi başkanı İrfan Karatutlu ile genel sekreter Gökhan Gökşen, Cevdet Yavuz, Cumali Kocabay, Demirhan Öksüz, Ali Ünsal ve Lütfi Tiyekli hazır bulunurken, sendika heyetinde ise; Büro Hak-Sen İl Temsilcisi Akın Ozan, Yerel Hak-Sen İl Temsilcisi İbrahim Altun, Sağlık Hak-Sen Ankara Genel Mali Sekreteri Yalçın Erdoğan, Üyelerden Olcay Kapukaya, Şükrü Vural, Fikret Koca ve İsrafil Bakıcı katıldı. (HABER VE FOTOĞRAFLAR: ERDAL KIR / YENİ ŞAFAK - www.kanal46.com)