Kahramanmaraş’ta yaklaşık 8 mahalledeki 17 bin nüfusa hizmet verecek olan ve geçen yıl yapılan törenle temeli atılan Eski Kümbet, Yeni Hacı Şaban Gemci Sağlık Ocağı tamamlandı. Hayırsever İş Adamı Hacı Şaban Gemci, İl Sağlık Müdürü Dt. (Diş Hekimi) Sıtkı Güvenç’i makamında ziyaret ederek yaptırdığı Sağlık Ocağı’nın anahtarını teslim etti.

Arsası Fatma Ceren ve Ayşe Bağrıaçık tarafından bağışlanan sağlık ocağının yapımı Hayırsever İş Adamı Bakırcı Hacı Şaban Gemci tarafından üstlenilmiş, en kısa zamanda bitirilmesi planlanmıştı. Yapımı kısa sürede tamamlanan Sağlık Ocağı üç katlı olarak hizmet verecek ve Sağlık Ocağında 112 istasyonu da olacak. Şu anda geçici bir binada hizmet veren Sağlık Ocağı’nın önümüzdeki günlerde açılışı yapılarak hizmete sunulacak. Modern görünümü ile Mini bir hastaneyi andıran Sağlık ocağında 4 hekim ve yeterli sayıda personel bulunuyor.

Anahtar tesliminde duygularını dile getiren Hacı Şaban Gemci; “Bu kentin insanları olarak, Kahramanmaraş’ta nefes alan ve soluyan insanlara bir nebzede olsun bir şeyler yapabilmenin mutluluğunu taşıyorum. Bizlere bu mutluluğu yaşatan ve vesile olan tüm her kese teşekkür ediyorum” dedi.

İl Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç ise; son yıllarda kentte hayırsever iş adamlarının sağlığa yaptığı yatırımlara dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Sağlık hizmetlerinin niteliğini artırmak amacıyla teşhis, tanı ve tedavi için gerekli laboratuar ve radyolojik parametrelerin her sağlık ocağına yaygınlaştırılması yapılmaktadır. Bugüne kadar il ve ilçe merkezlerindeki birçok sağlık ocağının donanımlarını tamamlayarak bunları adeta birer 'mini hastane' şeklinde çalıştırmaktayız. Hayırsever insanlarımızı bu gibi yatırımlar yapmaya davet ediyorum, arsayı bağışlayan Fatma Ceren ve Ayşe Bağrıaçık hanımefendilerle, sağlık ocağının yapımını gerçekleştiren Hacı Şaban Gemci beyefendiye teşekkür ediyorum.” (www.kanal46.tv)