14. Bölge Kahramanmaraş Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hüdayioğlu'nun son marifeti duyanlara adeta parmak ısırttı.

12 Eylül pazar günü yapılan ve Türkiye genelinde yüzde 58 'evet' oyu olan anayasa değişikliği referandumu öncesinde kendisinin ve odasının ismini 'Evetçi' sivil toplum örgütleri listesine eklettirmekten adeta imtina eden ancak bununla ilgili haberlerin başta Kanal 46 olmak üzere basın-yayın organlarında çıkması ile oluşan kamuoyu baskısı üzerine geri adım atarak kerhen de olsa 'Evet' demek zorunda kalan ve aynı zamanda Belediye Meclis üyesi de olan oda Başkanı Mustafa Hüdayioğlu bakın son olarak ne yaptı?

İŞTE EVET DEMEYE İMTİNA EDEN ANCAK REFERANDUM ZAFERİNE HERKESTEN ÇOK SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞAN MUSTAFA HÜDAYİOĞLU’NUN AÇIKLAMASI:

Hüdayioğlu, referandum sonucunu yorumladı:

“Değişikliklerin gerisi gelmeli”

Referandum oylamasında, sürpriz yaşanmadığını, kendilerinin tahmininin de % 60 olduğunu belirten, Eczacılar Odası Başkanı Mustafa Hüdayioğlu, merkez ilçedeki evetlerin yüksekliğine dikkat çekti.

Hüdayioğlu, ülkenin temel sorunlarını çözmede, ortak aklın devreye sokulması gerektiğine işaret etti, demokrasinin kazandığını vurgulayarak, muhalefetin de sonuçları iyi okuması gerektiğini söyledi.

Referandumun ardından çeşitli meslek kuruluşları temsilcileri sonuçlara yönelik görüş ve düşüncelerini dillendirirken, Eczacılar Odası Başkanı Mustafa Hüdayioğlu, halkın kararına saygı duyulması gerektiğini ifade ederek, Evet ile Türkiye’nin önünün açıldığını söyledi.

Hüdayioğlu, Türkiye’de demokrasi kültürünün oluşması için zaman zaman farklı konularda da referanduma gidilebileceğini, ancak sorunların mecliste çözülmesinin daha doğru olacağını söyledi.

Hüdayioğlu, sonuçların beklendiği gibi çıktığını, bir sürpriz olmadığını vurgulayarak özellikle Kahramanmaraş merkezindeki oyların yüksekliğine dikkat çekti.

KUVVETLER AYRILIĞI YERİNE OTURUYOR

Hüdayioğlu, anayasadaki değişikliklerin yeterli olmadığını, ancak bugüne kadar görülen krizlerin, yani kurumlar arasındaki kuvvetler ayrılığı çatışmasının, müdahaleler ve yetki gasplarının yaşanmayacağına inandığını söyledi.

Demokrasinin olmazsa olmazlarından biri olan kuvvetler ayrılığı prensibinin göz ardı etmenin mümkün olmadığının altını çizen Hüdayioğlu sözlerin sonunda şunları söyledi; Artık sivil bir anayasamız var, demokrasimiz rayına oturmuştur. Bundan sonra, bütün güç odakları demokrasilerde olması gereken sınırlarına çekilecek ve siyasetin dolayısıyla toplumun gücü ve rolü daha fazla öne çıkmış olacaktır” dedi. (Kaynak: Kahramanmaraş'ta Bugün)