Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kahramanmaraş İl Müdürü Mehmet Dere, SGK Haftasını birçok etkinliklerle kutlayarak, halkın dikkatini sosyal güvenlik konusuna çekeceklerini söyledi. Dere; “İnsan yaşamının her karesinde SGK olarak biz varız” dedi.

Kahramanmaraşlı Müdür Mehmet Dere, sahipliğini Mehmet Fiskeci’nin yaptığı refikimiz Kimlik Gazetesi’ni ziyaretinde yaptığı açıklamada; sosyal güvenlik bilincinin yerleştirilmesi amacıyla okullarda dersler verileceğini, bunun için eğitimin gerekliliğini dile getirdi. Dere; “Geleceğimizin kurtuluşu için, güvenli ve sürekli gelecek için, güçlü Türkiye için, rahat edebileceğimiz, nefes alabileceğimiz bir ülke için bunun şart olduğuna inanıyorum” dedi.

Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 706 milyon TL bütçesi bulunduğuna da işaret eden Dere, konuşmasında şunları kaydetti: “Bu bütçenin içinde 156 bin sigortalı çalışanların prim geliri, 572 milyon TL prim tahakkukundan. Bunun da 444 milyon TL tahsil edildi, geriye kalan 128 milyon TL prim tahakkukundan alacaklarımız var, yeni yıla devreden. Şehrimizde 66 bin emekli var. Emekli maaşlarının tutarı da 306 milyon TL tutuyor. Sağlık gideri ve sair harcamalar da var. O vakit biz 128 milyon TL açık veriyoruz. Bunu çözebilmek, aşabilmek için iki sağlıklı yol var; birincisi; kayıt dışını mutlaka kayıt altına almak, ikincisi de toplumunu tüm katmanlarına sosyal güvenlik kültürünü, bilincini aşılamak, bunu da oto kontrol sistemiyle yapmak gerek ki, kayıt dışı önlensin. Tabi söylediğim açığı da genel bütçeden karşılamak zorunda kalıyoruz.”

YENİ HİZMET BİNASI

Trabzon Bulvarı üzerindeki yoğunluğu ortadan kaldırmak ve daha yeterli hizmet verebilmek amacıyla, yeni bir hizmet binası yapmayı düşündüklerini da ifade eden Dere, TOKİ tarafından yapılacak olan hizmet binasının proje çalışmaları bittiğini, temelinin de en kısa zamanda atılacağını kaydetti.

Mehmet Dere, tüm amaçlarının toplumun tüm katmanlarını harekete geçirmek olduğunu ve bunun için de basına çok görevler düştüğünü de sözlerine ekledi. (www.kanal46.com)