Çevreye büyük duyarlılık gösteren Yeşil Asiler, bu kez de geçen günlerde Kahramanmaraş Belediyesi önünde eylem yaptı.


Fabrika atıkları nedeni ile her gün değişik renklerde akan ve kirliliği büyük oranlara ulaşan Aksu nehrinden numune alan ve tahlil ettiren Yeşil Asiler daha sonra Belediye’nin Azerbaycan Bulvarı önündeki hizmet binasının önüne gelerek burada da basın açıklaması yaptılar.


“Farkında mısınız Aksu nehri ölüyor, Kahramanmaraş Belediyesi Aksu nehri kadar aktır” yazılı pankartlar taşıyan beyaz kıyafetli ve gaz maskeli eylemciler adına basın açıklamasını okuyan Selçuk Coşkun şunları kaydetti:


“Kahramanmaraş çevresinden geçmekte olan Aksu nehri, biliyorsunuz kanalizasyon ve fabrika atıkları nedeni ile artık kullanılamaz hale geldi. Aksu nehrindeki yaşam artık sona erdi. Orada herhangi bir canlı artık yaşam sürmüyor. Ancak Kahramanmaraş Belediye Başkanı (Mustafa Poyraz) Çevre Çalıştayı’na katılarak Kahramanmaraş’ta bir çöp parçası dahi görsem kimyam bozuluyor diyebiliyor. Belediye Başkanının kimyasının bozulması için Aksu nehrine, şehir çöplüğüne bakması yeterli olacaktır. Aksu çayı ile ilgili olarak numune alma ve tahlil çalışmalarını bitirdik. Ayrıca zaten coğrafya dergisinin yayınladığı ve elimizde mevcut olan raporu isteyen herkes www.yesilasiler.com adresli internet sitemizin adresinden temin edebilir ve imza kampanyasına katılarak Aksu çayını kurtarmamıza yardım edebilirler.”


1’i kız toplam 5 eylemci, basın açıklamasının ardından Belediye önünde yaklaşık yarım saat kadar ellerindeki pankartları açık tutarak halkın ilgisini çekmeye çalıştılar. Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı güvenlik şube elemanlarının takip ettikleri eylem daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi.


BELEDİYE’YE BÖYLE SESLENDİLER:


Yeşil Asiler’in internet sitesinde Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a şöyle seslenildi:


TEMİZLEMEK ZORUNDASIN!..


Kahramanmaraş Belediyesi Aksu çayını hemen temizlemek zorunda!


Aksu çayı için Kahramanmaraş halkının artık tahammülü yok, kalmamış, dün piknik yapılan çaya bugün yaklaşmak bile imkânsız, tüm fabrika atıkları, kanalizasyonlar ve şehir çöplüğü çaya karışıyor.


Fabrika atıklarının kanalizasyonlara ve direk çaya karışması derhal önlenmeli.


Kanalizasyonların arıtılmadan Aksu çayına karışması derhal durdurulmalı.


Şehir çöplüğü Aksu çayının dibinden hemen kaldırılmalı.” (www.kanal46.com)