Elbistan Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Uğurkan Erkayıran, endoskopik cerrahi yöntemiyle miyom uteri ameliyatı gerçekleştirdi.


 


Elbistan Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Servisi’ne miyom uteri teşhisi ile gelen hasta 50 yaşındaki Ayşe Mezdeği, kapalı yöntemle yapılan ameliyat sayesinde kısa zamanda sağlığına kavuştu.
Elbistan’da ilk defa kapalı yöntemle miyom ameliyatı gerçekleştirildiğini belirten Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Uğurkan Erkayıran, açık cerrahiye oranla daha güzel sonuçlar elde ettiklerini söyledi.
Kadın Doğum Servisi’nde hastasını ziyaret eden ve son kontrollerini yapan Dr. Uğurkan Erkayıran, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Ayşe teyzemiz 50 yaşında. Bize miyom uteri teşhisi ile geldi. Kanaması fazla idi. Ultrason ile baktığımızda yaklaşık 6 santim çapında miyomu vardı. 6 santimlik miyomunu açık mı yoksa kapalı cerrahi ile mi alalım diye düşündük. Muayene sonucunda kapalı yöntemle endeskopik cerrahi yöntemiyle laparaskopik histerektomi yaptık. Bu Elbistan Devlet Hastanesi’nde hatta Elbistan’da ilk defa olan bir ameliyat. Gayet güzel geçti, ameliyatımız başarıyla sonuçlandı. Şuanda Ayşe teyzemiz gayet iyi, herhangi bir sıkıntı yok ve bugünde taburcu edeceğiz.”
Kapalı yöntemin açık cerrahiye oranla bazı avantajlarının olduğunu dile getiren Dr. Erkayıran, “Kapalı yöntemin, açık cerrahiye göre avantajlarına gelince, bu yöntemde daha az kanama ve daha kısa iyileşme süresi oluyor. Maliyeti daha az ve enfeksiyon olasılığı çok daha az. Daha az ve daha küçük sayesinde erkenden günlük hayatına dönebiliyor. Bu tür ameliyatlarda açık cerrahiye göre daha güzel sonuçlar alabiliyoruz” dedi.
Başarılı bir ameliyat gerçekleştiren Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Uğurkan Erkayıran ve ekibine teşekkür eden Ayşe Mezdeği ise Elbistan’ın sağlık alanında her geçen daha da ileriye gittiğini söyledi.(İHA)

Editör: TE Bilisim