Kahramanmaraş’ta düzenlenen ‘Erozyon ve Çevre Eğitimi’ seminerine katılan TEMA Vakfı kurucusu ve onursal başkanı, Türkiye’nin Toprak Dedesi Hayrettin Karaca, geçen günlerde İstanbul’da ve Türkiye’nin değişik yerlerinde meydana gelen sel felaketleri ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; “Bunlar doğal değil, siyasal afetlerdir” nitelendirmesinde bulundu.

Karaca, çevre konusunda devlete açtıkları 64 davanın 53'ünü kazandıklarını söyledi. Karaca, "Kabinede olanlar, bu yasaları çıkaranlar 53 kere suç işlediler. Kendi çıkardıkları yasalara riayet etmiyorlar." dedi.

Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı (TEMA) ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Erozyon ve Çevre Eğitimi Semineri "13- 15 Ekim tarihleri arasında Kahramanmaraş'ta yapılacak.

TEMA Vakfı kurucusu ve onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfü Baş, Genel Müdür Prof. Dr. Orhan Doğan'ın da katılımlarıyla Kahramanmaraş Eğitim Araçları Konferans salonunda dün düzenlenen açılış toplantısına katılan Karaca, basının gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin İstanbul’da geçen günlerde meydana gelen sel felaketi hakkındaki görüşlerini sorması üzerine Karaca şöyle konuştu: “Bunlar bir doğal afet değil, siyasal afettir. Karadeniz’de bir sel oldu mu, oldu. İstanbul’da da oldu. Bilim adamları geldi, Başbakan geldi, bakanlar geldi. Neymiş olay? Dere yataklarının daraltılması nedeni ile bu olmuş. Doğru. Karayolu yapılırken gerekli tedbirler alınmamış. O da doğru. İstanbul’da tarım alanlarına ve su yataklarına binalar yapılmış. O da doğru. İstanbul Belediye Başkanının söylediği bir şey var. Ne dedi: Bu bizim kabahatimiz değildir dedi. Bu halkın kabahatidir dedi. Halk oraya gelmiş, evini ve fabrikasını yapmış. Görüyor musunuz kabahat bizim. Bana göre; belediye başkanı çok doğru bir şey söyledi. Çünkü o belediye başkanını halk seçerek oraya koydu. O halde kabahat bizim işte. Büyük kabahat bizim. E ne yapalım, cezamızı çekeceğiz. Seçmeseydik.”

Bu açıklamanın ardından Karaca, basın mensuplarına “Bunları yazacaksınız değil mi?” diye sordu.

‘BEN DE PARTİLİ OLACAĞIM’

TEMA Vakfı kurucusu ve onursal başkanı Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sarkozy var ya Sarkozy. Geçenlerde oğluna iş bulmak istemiş. Vay anasını, kıyamet kopmuş. Ya sen gel Türkiye’ye. Senin oğlun 16 yaşına gelsin, ona bile iş buluyorsun. Ben de özeniyorum oğluma, çocuğuma bir şey alayım. Gemi alamazsam çift kürekli bir kayık alacağım ne yapayım. Ben de bir şeyler almak istiyorum çocuklarıma. Ben de mısır işi ile ilgileneceğim, çok para var ama o vakit Maliye Bakanı olacaksın. Çocuğunu daha iyi besleyebilirsin. Maliye Bakanı ne yapıyor, gümrük düşükken mısır ithaline izin veriyor, çocuğu var çocuğu. Çocuğu ithalatı bitirince Maliye Bakanı gümrüğe zam ediyor. Ben şimdi işsizim. Ne yapacağım? Mutlaka devlet kademelerinde birinin yardımı ile iş bulabiliyorum. O halde bende partili olacağım, başka çare yok. Yalan, malan başka çarem yok. Öyle gözükeceğim ki iş bulayım diye. Sanki milletvekilleri iş bulma makinesi gibi çalışıyorlar. Allah razı olsun bunlardan. Hiç olmaz ise iş buluyorlar.”

3 GÜN SÜRECEK

Kahramanmaraş’ta 3 gün sürecek olan "Erozyon ve Çevre Eğitimi Semineri"ne 115 eğitimci katılacak. İlk gün açılışı yapılan seminerde Onursal Başkan Hayrettin Karaca "Toprak Geleceğimizdir", Genel Müdür Prof. Dr. Orhan Doğan "Erozyon ve Türkiye Topraklarının Sorunları ve Çözüm Yolları", TEMA Vakfı Eğitim Bölümü Başkanı Celal Ergün "Çevre ve Doğal Varlıklar üzerindeki Baskı ve Küresel Isınma ve iklim Değişikliği", Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfü Baş "İnsan ve Çevre, Erozyonla Mücadelede bir model" TEMA vakfı Eğitim Bölümü Eğitim Uzmanı Ahmet Aydemir "TEMA vakfı tanıtımı ve Eğitim Materyalleri" konularında konuşmalar yapacak.

Karaca’nın 13 Ekim Salı günü 13.30- 14.30 saatleri arasında da özel Kipaş Eğitim Kurumlarında yavru Tema'larla bir araya gelerek yine burada düzenlenecek ödül törenine katılacağı belirtildi. Karaca daha sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Osman Tekinel Konferans salonunda 15-17 saatleri arasında öğrencilere konferans vererek onların sorularını cevaplandıracak. (www.kanal46.com)




YASAL VE MANEVİ UYARI:Kanal 46’da yayımlanmış her türlü haber, görüntü ve fotoğraf gibi görsel malzeme, bilgi ile belgelerin tüm yayın ve telif hakları saklıdır. Ajans 46 aboneleri dışında, Kanal 46'nın onayı olmadan haber ve yazı içeriğini iktibas etmek veya yeniden yazılı ya da internet ortamında yayınlamak kesinlikle yasaktır, dinen ise günahtır ve hakkımızı kesinlikle helal etmiyoruz. Kanal 46 bu konudaki her türlü yasal haklarını saklı tutar.

"Kanal 46; Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Bağımsız ve bağlantısız haberin altındaki imza: KANAL 46.