Kozaklı’daki Yapı-Sel Termal Otel’in kullandığı 93 derece sıcaklığındaki kaplıca suyunun soğutularak içme haline dönüştürülmesi sonucu kullanımı 40 yaş üzeri kadınların korkulu rüyası olan kemik erimesine çare oluyor.

Kadınların belli bir yaştan sonra korkulu rüyası olan kemik erimesi (osteoporoz), kaplıca suyu ile tedavi edilebiliyor.

Uzmanlara göre; osteoporoz yani kemik erimesi, kemik doku yoğunluğunun azalması nedeniyle dayanıklılığının azalması, yani kalitesinin düşmesi olarak tarif edilirken, kemik erimesinin şiddeti arttıkça kemik kırılganlığının da arttığı vurgulanıyor. Uzmanlar, “Osteoporoz ciddi ve sinsi bir hastalıktır. Bu yüzden kemik erimesi, zamanında yakalanıp önlenmezse sakatlıklara ve ölüme neden olur. Dünyada kalp-damar hastalıkları ve kanserden sonra bilinen 3. ölüm nedeninin osteoporoz olduğu bildirilmiştir” diyorlar.

KAPLICA SUYU FAYDALI

Nevşehir’in Kozaklı İlçesi’nde bulunan Yapı-Sel Termal Kür Otel’in sahibi Kemal Yüksel, otellerinde kullanıma sundukları kaplıca suyunun Sağlık Bakanlığınca onaylanmış kaplıca suyu olduğunu belirterek, kaplıca suyunun içme uygulamaları şeklinde kemik erimesinde tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılacağının da Sağlık Bakanlığı’nca kabul edildiğini ve onaylandığını söyledi.

Toplam mineralizasyonu litrede 2 bin 165 miligram olan Yapı-Sel Kaplıca Suyu’nun sıcaklığının ise 93 derece olduğunu söyleyen Otel Sahibi Kemal Yüksel, “Sağlık Bakanlığınca onaylanan kaplıca suyumuzun tedavi edici özelliği mevcuttur. Toplam mineralizasyonun litrede 1 gramı geçmesine karşın, bileşiminde öne çıkan bir mineral grubu bulunmamaktadır. Litresinde 2,6 miligram florür içermektedir. Hekim kontrolünde banyo uygulamaları şeklinde kronik dönemdeki romatizmal hastalıkların tedavisinde, ortopedik ve nörololik hastalıkların rehabilitasyonunda, içme uygulamaları şeklinde osteoporozda tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir” dedi.

ÜÇ ŞEKİLDE ŞİFA BULUNUYOR

Özellikle 40 yaşın üzerindeki kadınlarda sıkça görülen ve kadınların hayatının kabusu olarak bilinen kemik erimesine karşı Yapı-Sel Kaplıca Suyundan faydalanabileceklerini belirten Otel Sahibi Kemal Yüksel, 93 derece olarak çıkan kaplıca suyundan banyo, içme ve gaz teneffüs etmek suretiyle yararlanma imkanı sunduklarını, içmenin ise iki şekilde yapıldığını belirterek, şunları anlattı:

“Sıcak maden suyunu içmeden önce azdan başlayıp, sabah akşam birer bardak içmelidir. Sabahları aç karnına, akşamları da yemekten önce içilmelidir. Soğutulmuş termal maden suyunu ise yemek aralarında veya yemekten sonra içmelidir. Termal suların hepsinin içme suretiyle tedavi edici özelliği yoktur. Kozaklı’da Yapı-Sel Termal Kuyusundan çıkan kaplıca suyunun analizi ve tahlilleri yapılmış, içilebilir özelliğe sahiptir. Tüm odalarımıza astığımız yazılarda bu durumu konuklarımıza anlatıyoruz. Ayrıca otelimizin görülür yerine de yine büyük bir yazı ile dikkat çekmesi açısından bu durumu dile getiriyoruz.”

Kozaklı Yapı-Sel Termal Kür Otel’in sahibi Kemal Yüksel, kemik erimesi dışında Yapı-Sel Termal Kuyusundan çıkan kaplıca suyunun başta romatizmal hastalıklar olmak üzere deri, kan dolaşımı, kalp, solunum yolu, kadın, kemik ve kireçlenme, hastalıkları ile iç salgı sistemi, böbrek ve idrar yolu, göz yaşı, hastalık ve ameliyat sonrası, sindirim sistemi rahatsızlıklarına da iyi geldiğini söyledi. Yüksel, “Kaplıca suyumuz ayrıca sinir sistemi uyarılması, metabolizma bozuklukları, radyoaktif gençlik suyu özellikleri gösteren belirtilerdeki iyileşmeler ile çocuk felçleri ve büyüklerde müzal ve yarım felçleri tedavi etmektedir” dedi.

15 YILLIK BİR MAZİSİ VAR

1992 yılında 32 apart otel ile bu işe başladığını ve bir yıl sonra apart sayısını 42’ye çıkardığını ve beraberinde de sosyal tesisleri hizmete sunduğunu anlatan Kemal Yüksel, “1997 yılında yarı olimpik bay-bayan yüzme havuzlarının yanı sıra hususi banyoları da hizmete sunduk. 2000 yılında şu anda faaliyet göstermekte olan Yapı-Sel Thermal Otel’i müşterilerimizin hizmetine sunmaya başladık. Bugün Yapı-Sel, 60 oda ve 128 yatak kapasiteli modern hoteli ve 42 adet müstakil apart oteliyle, yüzyıllardır şifa kaynağı olan Kozaklı kaplıcalarının şifalı sularını siz müşterilerine güler yüzlü ve rahat bir ortamda sunmaktadır” dedi.


Yapı-Sel Termal Kür Otel’in bütün odalarında termal sudan yararlanma imkanı sunulurken, konukların kendi evindeki kadar rahat hissedecek, fazla uzağa gitmeden sadece kendilerine özel odalarda sınırsız hizmete sunulan suyla yorgunluğunuzu atabileceği bir düzen bulunuyor. Yapı-Sel'in odaların her biri tatili en iyi şekilde geçirmek için tasarlanmış ve tüm odalarda termal su, duş-kuvetli banyo, tuvalet, merkezi ısıtma, telefon uydu yayınlı televizyon sistemi bulunuyor.

KAHRAMANMARAŞ’TAN NASIL GİDİLİR?

Nevşehir’in Kozaklı İlçesi’ndeki kaplıcalara ve Yapı-Sel Termal Kür Otel’e ulaşmak isteyenler şu yolu izleyecekler. Özel araçları ile gidiyorlarsa; Kayseri-Ankara Yolu’nun 70’inci kilometresinden sonra sağa dönerek ilçeye ulaşabilirler. Otobüsle gitmek isteyenler ise en kısa yoldan önce Kayseri’ye ve bu ildeki eski Kırşehir garajında saat başı hareket eden Kozaklı minibüsleri ile ulaşım sağlayabilirler. Kozaklı Zafer Tur, yolcularını Yapı-Sel Otel’e kadar bırakıp, geri de otelden alarak Kayseri garajına kadar bırakıyor.


Yapı-Sel Termal Kür Oteli’nin iletişim bilgileri ise www.yapisel.com adlı internet sitesinden alınabilir. Bilgi için (0 384) 471 27 01 – 471 37 73 – 471 25 26 – 471 27 02 – 471 37 74 nolu telefonları kullanabilirsiniz. (HAZIRLAYAN: AKİF ARSLAN)
Editör: TE Bilisim