Kahramanmaraş'taki Kapıçam Tabiat Parkı'nda süne ve diğer zararlılarla biyolojik mücadele için yetiştirilen 10 bin kınalı keklikten 750'si, Göksun ilçesinde doğaya salındı.


Kahramanmaraş'taki Kapıçam Tabiat Parkı'nda süne ve diğer zararlılarla biyolojik mücadele için yetiştirilen 10 bin Kınalı keklikten 750'si, Göksun ilçesinde doğaya salındı. Kaman Dağı'nda düzenlenen salım törenine Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Abdullah Yaylamış, Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı, Göksun Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı Halil Güçlü ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Avlanma yasağı devam ediyor


Açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hacı Kalınkütük, Göksun'da Kınalı keklik için yaşama alanlarının geniş olduğunu belirterek, "Burada daha önceden var olan popülasyonun azalması nedeniyle keklik üretim çiftliğinde üretmiş olduğumuz keklikleri, dört yıldan beri Göksun dağlarına bırakmaya başladık. Her yıl 10 bin keklik üretiyoruz, bunların 2 binini ilimiz ve ilçelere salıyoruz, 8 binini ise diğer illere gönderiyoruz. Özellikle son zamanlarda biyolojik mücadelede önem kazanan Kınalı keklik, ülkemiz için önemli hale geldi. Bıraktığımız kekliklerden en az yüzde 50'sinin doğada tutunduğunu tahmin ediyoruz. Bıraktığımız her keklik, yılda yaklaşık 15–17 adet yumurta yapıyor. Doğaya bıraktığımız 750 adet keklikten, bir yıl sonuna kadar yaklaşık 4 bin keklik bekliyoruz." dedi.


Kaymakam Pehlivan ise kekliklerin yaşamasını sağlamak için dört yıldır avlanma yasağının devam ettiğini vurgulayarak, ''Kurumlarımız bu çalışmaları yürütürken vatandaşlar olarak bunların korunması, özellikle de av yasaklarına riayet etmek suretiyle devamlığının sağlanması konusunda hepimize görevler düşüyor. Eminim ki herkes üzerine düşen görevi yapacaktır." şeklinde konuştu. Daha sonra 750 tane Kınalı keklik doğaya salındı.