Türk Tabipleri Birliği Kahramanmaraş Tabip Odası'nın (KTO) 2 yılda bir yapılan seçimini Uzm. Dr. İrfan Karatutlu ve ekibi kazandı.

İki adayın yarıştığı seçimde Karatutlu ve ekibinden 6 isim yönetim kurulu üyesi olarak seçilirken, diğer başkan adayı Uzm. Dr. Ahmet Metin Başkan da listeye girmeye hak kazandı.

Karatutlu seçim sonrasında yaptığı açıklamada; "Sağlığın temel unsuru olan hekimlerin Kahramanmaraş'taki sağlık problemlerinin ve hekimlerin karşılaştığı sorunların çözümünde yeni bir ekip yeni bir anlayışla hizmet edeceğiz. Bize gösterilen ilgi, alaka ve desteğe teşekkür ediyoruz" dedi.

İŞTE KAHRAMANMARAŞ GÜNDEMİNİ SARSAN GELİŞMENİN DETAYLARI:

Türk Tabipleri Birliği Kahramanmaraş Tabip Odası’nın (KTO) 2 yılda bir yapılan seçimini Uzm. Dr. İrfan Karatutlu ve ekibi kazandı. İki adayın yarıştığı seçimde Karatutlu ve ekibinden 6 isim yönetim kurulu üyesi olarak seçilirken, diğer başkan adayı Uzm. Dr. Ahmet Metin Başkan da listeye girmeye hak kazandı ancak ekibinden kimse yönetim kuruluna girmeyi başaramadı.

Kahramanmaraş Tabip Odası’nın seçimli genel kurul toplantı 10-11Nisan tarihlerinde odanın Yenişehir Mahallesi 14. sokak 16 numarada bulunan oda lokalinde gerçekleştirildi. 710 üyesinin bulunduğu öğrenilen Odanın iki dönemdir başkanlığını yapan pratisyen Doktor Mehmet Ali Düzkale yasa gereği yeniden aday olamadı. Mevzuata göre; iki dönem üst üste yönetim kurulunda görev yapan birisi bir dönem dinlendikten sonra yeniden aday olabiliyor.

3-4 Nisan tarihlerinde yapılması gereken ancak çoğunluk sağlanamadığı için bir hafta sonraya ertelenen genel kurul, 10 Nisan cumartesi günü saat 14.00’da başladı. Kongrede divan başkanlığına genç doktor Ali Bekereci seçilirken, divan başkan vekili olarak Akif Emlik divanda yer aldılar.

Kıyafetlerinde ve broşürlerinde turuncu renge ağırlık veren ve bunun ‘değişimi işaret ettiğini belirten Karatutlu ekibi, seçime iyi hazırlandıklarını gösterdiler. Her iki aday da birbirlerine son derece nazik ve kibar davranarak demokrasi ile hoşgörü örneği sundular.

Bu arada ilk günkü toplantıda Dr. İlyas Kabalcı aday olarak çalışmalar yaptığını belirterek; “Değişimin yanında yer alma adına çekiliyorum” dedi.

İkinci gün ise genel kurul üyelerinin beyaz oy pusulasına iki aday listesinden tercih ettikleri isimleri el yazıları yazmaları sonucu son derece demokratik bir şekilde seçimler yapıldı. Bir hayli çekişmeli geçen ve son yılların en hareketli yarışına sahne olan seçimlerin sonucu ise gece saat 23.00 sıralarında belli oldu.

UZM. DR. İRFAN KARUTUTLU’NUN LİSTESİ ŞÖYLEYDİ:

YÖNETİM KURULU ADAYLARI: İrfan Karatutlu, Demirhan Öksüz, Gökhan Gökşen, Ali Ünsal, Lütfi Tiyekli, Cumali Kocabay, Cevdet Yavuz.

ONUR KURULU ADAYLARI: Mehmet Fatih Karaaslan, Veli Sudutan, Kazım Zafer Yüksel, Oğuz Alp Paköz, Sezai Şahin.

DENETİM KURULU ADAYLARI: Mehmet Abid Başarıcı, İbrahim Doboğlu, Semiha Cengiz.

BÜYÜK KONGRE DELEGESİ ADAYLARI: Hasan Çetin Ekerbiçer, Akif Emlik, Ali Bekereci, Ali Gönen, Hasan Ceyhan, Bülent Kızıldağ, Abdullah Göğremiş.

UZM. DR. AHMET METİN BAŞKAN’IN LİSTESİ İSE ŞU ŞEKİLDEYDİ:

YÖNETİM KURULU ADAYLARI: Ahmet Metin Başkan, Cengiz Dilber, Ahmet Dedeoğlu, Ömer Bilginer, Hayati Şatıroğlu, Mehmet Ali Belpınar, Fatih Koçtürk.

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ ADAYLARI: Yakup Gümüşalan, Mustafa Gül, Mehmet Ali Düzkale, Mustafa Murat Küçük, Mustafa Yeter, Ahmet Parlakyiğit, İsmail Kahraman.

DENETLEME KURULU ADAYLARI: Bahar Diker Başara, Ali Çelik, Mehmet Yüzbaşı.

ONUR KURULU ADAYLARI: Fikret Ezberci, Abdullah Tekinşen, Rafet Arslanoğlu, M. Nedim Şerefoğlu, Faruk Atlı.

İŞTE KTO’NUN YENİ YÖNETİM, DENETLEME, ONUR KURULU ÜYELERİ İLE BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ:

Sandıktan çıkan 328 oydan 318’inin geçerli sayıldığı seçimlerin sonucu belli oldu. Buna göre; İki adayın yarıştığı seçimde Karatutlu ve ekibinden 6 isim yönetim kurulu üyesi olarak seçilirken, diğer başkan adayı Dr. Ahmet Metin Başkan da listeye girmeye hak kazandı.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ VE ALDIKLARI OYLAR:

1- Ali Ünsal: 176
2- Ahmet Metin Başkan: 171
3- Demirhan Öksüz: 169
4- Gökhan Gökşen: 167
5- İrfan Karatutlu: 165
6- Cumali Kocabay: 157
7- Cevdet Yavuz: 156

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ VE ALDIKLARI OYLAR:

1- Ömer Bilginer: 153
2- Fatih Koçtürk: 146
3- Cengiz Dilber: 144
4- Ahmet Dedeoğlu: 142
5- Lütfi Tiyekli: 138
6- Mehmet Ali Belpınar: 134
7- Hayati Şatıroğlu: 131

BÜYÜK KONGRE DELEGESİ ASİL ÜYELERİ VE ALDIKLARI OYLAR:

1- Akif Emlik: 174
2- Mehmet Ali Düzkale: 171
3- Hasan Ceyhan: 170
4- Mustafa Gül: 166
5- Bülent Kızıldağ: 164
6- İsmail Kahraman: 158
7- Ali Bekereci: 156

BÜYÜK KONGRE DELEGESİ YEDEK ÜYELERİ VE ALDIKLARI OYLAR:

1- Yakup Gümüşalan: 155
2- Hasan Çetin Ekerbiçer: 150
3- Mustafa Yeter: 148
4- Ahmet Parlakyiğit: 146
5- Ali Gönen: 125
6- Abdulkadir Göğremiş: 110
7- Mustafa Murat Küçük: 103

DENETLEME KURUL ASİL ÜYELERİ VE ALDIKLARI OYLAR:

1- Mehmet Yüzbaşı: 174
2- İbrahim Doboğlu: 156
3- Mehmet Abid Başarıcı: 154

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELERİ VE ALDIKLARI OYLAR:

1- Ali Çelik: 152
2- Bahar Diker Başara: 149
3- Semiha Cengiz: 140

ONUR KURULU ASİL ÜYELERİ VE ALDIKLARI OYLAR:

1- Fikret Ezberci: 176
2- Rafet Arslanoğlu: 168
3- Sezai Şahin: 165
4- Mehmet Fatih Karaaslan: 154
5- Abdullah Tekinşen: 153

ONUR KURULU YEDEK ÜYELERİ VE ALDIKLARI OYLAR:

1- Veli Sudutan: 149
2- Oğuz Alp Paköz: 148
3- Faruk Atlı: 144
4- M. Nedim Şerefoğlu: 135
5- Kazım Zafer Yüksel: 121

Hafta içinde yönetim kurulu tarafından başkan seçilmesi beklenen Uzm. Dr. İrfan Karatutlu seçim sonrasında yaptığı açıklamada; "Sağlığın temel unsuru olan hekimlerin, Kahramanmaraş'taki sağlık problemlerinin ve hekimlerin karşılaştığı sorunların çözümünde yeni bir ekip ve yeni bir anlayışla hizmet edeceğiz. Bize gösterilen ilgi, alaka ve desteğe teşekkür ediyoruz. Ekibimize güvenenleri asla mahcup etmeyeceğiz." dedi.

Aynı zamanda Kanal 46 yazarı da olan Uzm. Dr. İrfan Karatutlu ile ekibini tebrik eder, yeni görevlerinde üstün başarılar dileriz. (www.kanal46.com)