Kahramanmaraş’ın yanı sıra çevre illerden gelen birçok hastaya hizmet veren Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi, yapılan başarılı ameliyatlarla hastalara umut ışığı olmaya devam ediyor.


Kullanılan son teknoloji ve uzman ekibiyle olaylara ve hastalara anında müdahelede bulunuluyor.


Esed’in saldırılarından yaralanan Suriyeli mültecinin gözündeki 5 mm çapındaki şarapnel parçası çıkarıldı.


Ameliyatı gerçekleştiren Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. M. Cüneyt Özmen, Suriyeli mültecinin hastaneye geldiğinde gözlerini açamadığını ve görmediğini belirterek yapılan ameliyatla ilgili şu bilgileri verdi, “Mülteciye uyguladığımız cerrahi, göz ameliyatları arasında yüksek riskli ameliyatlar grubundadır. Tıptaki adıyla Vitrektomi olarak da bilinen, göz merceğinin arka kısmında bulunan yumurta akı kıvamındaki jelin alınması olarak tarif edilebilecek bu ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.  Vitrektomi olarak bilinen ameliyatlar zorluk derecesi yüksek cerrahi müdahalelerdir. “dedi.


Özel bir cerrahi operasyon gerektiren ameliyatın, gözün görme merkezinin tam üzerinde, mikronların önem taşıdığı bir mesafede yapıldığını aktaran Özmen, sözlerine şöyle devam etti. “İki hafta önce Gaziantep’in Nizip ilçesinden Suriyeli bir hastanın bilgisi geldi. Çevre illerdeki hastanelerde yer olmadığı için biz hastayı kabul ettik. Hastamızın Suriye’de bir tank mermisinin patlaması sonucu vücudunun çeşitli yerlerinde şarapnel parçaları mevcuttu. Şarapnel parçalarından en önemlisi gözünün içine girmişti. Bu özel bir cerrahi operasyon gerektiren bir durum olması nedeniyle Türkiye’de sayılı merkezlerde yapılabiliyor. Bu merkezlerin içinde Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir hastanesi de bulunuyor. Şarapnel parçası hastanın gözüne iki hafta önce girmiş, gözün görme tabakasına yani, en arka kısımdaki retina tabakasına saplanmış bulunuyordu. Biz de cerrahi müdahale ederek şarapnel parçasını başarılı bir şekilde gözden çıkardık. Uzun vadede başarılı olunabilmesi içinde gözün içine silikon yağı diye tabir ettiğimiz bir maddeyi koyduk. Hastamız ameliyattan önce hiç göremezken, ameliyat sonrası görmesi kendi işini halledebilecek seviyeye geldi. İki hafta kadar müşahede altında tuttuktan sonra hastayı Suriye’ye geri gönderdik. Ameliyat sonrası herhangi bir problem yaşanmadı. Ameliyat yaklaşık 2 saat sürdü.” dedi.


Suriyeli mülteci ise her zaman kendilerinin yanında olan Türk hükümetine ve yetkililerine teşekkür etti. Suriyeli mülteci kendisini ameliyat eden Dr. M. Cüneyt Özmen’e ise, “Tekrar görmemi sağladığı için kendisine çok teşekkür ederim.” dedi.