Türkiye’de model hastane tip projesinin ilk uygulandığı yerlerden biri olan Kahramanmaraş'ın merkeze en uzak ilçesi Nurhak'ta 25 yataklı entegre Devlet Hastanesi inşaatı tamamlanarak geçici kabulü yapıldı.

Yapımını; Abidin Doğanay'ın sahipliğini yaptığı Doğanay İnşaatın üstlendiği Nurhak Devlet Hastanesinin inşaatına 28 Haziran 2008 tarihinde başlanan ve ilk harcını Vali Niyazi Tanılır ile Milletvekili Fatih Arıkan’ın koyduğu Devlet Hastanesi bir yıl gibi bir zamanda tamamlandı.

10 Eylül 2009 tarihinde geçici kabulü yapılan Devlet Hastanesi inşaatını gezen komisyon üyeleri inşaatı çok beğendiklerini ifade ettiler.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. Reha Hüdayioğlu’nun bizzat takip ettiği Nurhak Devlet Hastanesi işçilik ve kalite açısından Özel hastanelerden bile çok iyi olduğu komisyon üyelerince de dile getirildi.

Tam donanımlı büyük hastanelerin küçük bir protipi olarak hazırlanarak uygulanan Nurhak Devlet Hastanesi yaklaşık 6 Trilyona mal oldu.

Hastane inşaatını yüklenen firma yetkili Abidin Doğanay ise inşaat ile ilgili şunları söyledi.

“Ödenek konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşadık. Ancak sağlık önemli olduğu için hiçbir işçilikten kaçınmadık. En iyi bir inşaat yapabilmek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Ödeneği beklemeden kendi imkanlarımızla her şeyi vaktinde yapmaya çaba gösterdik. Şu anda inşaat tamamlanarak geçici kabulü yapılmıştır. O bölgede 40 bin vatandaşımız yaşıyor. O bölgeye sağlık hizmetleri verecek olan ve amaliyathane dahil her şeyi olan hastanenin bölgeye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bayram sonrasında kesin kabulü yapılması beklenen Nurhak devlet hastanesi en geç yıl başına kadar hizmete girmesi bekleniyor. (Kaynak: Maraş Gündem - www.kanal46.com)