Bel fıtığı ameliyatı sırasında ameliyat bölgesinde büstiri bıçağı unutulan Fatma Aslan, 18 yıl sonra yapılan operasyonla bıçaktan kurtuldu.

18 yıl önce bel fıtığı şikâyetiyle Adana SSK Hastanesi'ne giden 56 yaşındaki Fatma Aslan, yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuştuğu söylenerek taburcu edildi. Osmaniye'ye dönen Aslan, şiddetli baş ağrısı şikâyetiyle 18 yıl sonra Osmaniye Özel İbni Sina Hastanesi'ne gitti. Aslan'ın burada yapılan tetkiklerinde ilk önceleri bir şey bulamayan doktorlar, hastanın daha önce fıtık ameliyatı olduğunu örenince ameliyat bölgesinin röntgenini çekti. Çekilen röntgende Fatma Aslan'ın fıtık ameliyatı olduğu bölgede bir büstiri bıçağı unutulduğu ortaya çıktı. Hemen ameliyat edilen Fatma Aslan, unutulan ameliyat bıçağından kurtuldu.

Bugüne kadar birçok kez doktora ve hastaneye gittiğini belirten Fatma Aslan, hiç kimsenin bunu fark etmediğini söyledi. Devamlı olarak ağrılarından yakındığını anlatan Aslan, kendisini böyle önemli bir dertten kurtaran doktoruna teşekkür etti ve SSK'yı dava edeceğini söyledi.

Fatma Aslan'ı ameliyat eden Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muhammed Akan ise hastanın şikâyeti üzerine ameliyat sonrası unutulan büstiri bıçağını tespit edip, bıçağı laparoskopik metotla çıkardıklarını belirterek, 'Şayet bu olay ortaya çıkarılıp, hastamız bu bıçaktan kurtulmasaydı, ileriki yaşlarda çok daha önemli sorunlar çıkarabilirdi' diye konuştu. Akan, hastanın şu anki durumunun ise iyi olduğunu söyledi.