Onikişubat Belediyesi tarafından yürütülen "Temiz Çevre için Konteynere Son Projesi" kapsamında çöp toplamada saat uygulamasına geçileceği bildirildi.


Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yoğurt, yaptığı açıklamada, ilçede uluslararası düzeyde hizmet vermeyi amaçladıklarını belirtti.


ilk adımı çevre temizliği noktasında atarak, çöplerin konteynerlerde beklemesinin önüne geçmeyi hedeflediklerini anlatan Yoğurt, şunları kaydetti:


"Tüm hizmet birimlerimiz, vatandaşlarımızın, sağlık, huzur ve refahı için, genel kabul görmüş tüm ulusal ve uluslararası standartları belediyemizin sorumluluk alanlarına taşımak için çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğümüz de sağlıklı insan ve sağlıklı çevre düsturu ile uluslararası literatür ve uzman görüşleri doğrultusunda çöplerin toplanması ile ilgili yenilikleri hayata geçirmeye karar vermiştir."


Özellikle apartmanların yoğun olduğu bölgelerde çöp konteynerlerinin mikrop, haşere, çevre ve görüntü kirliliği oluşturduğunu anımsatan Yoğurt, bu sebeple yoğun yaşam alanlarından konteynerlerin kaldırılacağını ve çöplerin ilan edilen saatlerde toplanacağını sözlerine ekledi.


(AA)