Muğla'nın Fethiye İlçesi´nde geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 14 yaşındaki konuşma engelli Barış Şimşek´in organları ailesi tarafından bağışlandı. Şimşek'in organları 6 kişiye hayat vermek için Ankara, Kahramanmaraş, İstanbul ve İzmir illerine gönderildi.

Karaçulha Beldesi'nde 14 Ağustos Cumartesi günü karşıdan karşıya geçtiği sırada bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan konuşma engelli Barış Şimşek Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Kısa süre sonra beyin ölümü gerçekleşen Şimşek´in ailesi 2 gün boyunca çocuklarının yaşam belirtisi göstermesini bekledi. Şimşek´ten umudunu kesen aile talihsiz gencin organlarını bağışlama kararı aldı. Baba Hüsamettin Şimşek´in (46) doktorlara organ bağışında bulunacaklarını belirtmesinin ardından harekete geçen doktorlar, Ankara ve Denizli´den gelen özel bir ekip eşliğinde genç Barış´ı ameliyata aldı. Başarılı bir operasyonun ardından Şimşek´ten alınan kalp özel bir uçakla Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi´ndeki bir hastaya nakledilmek üzere gönderildi. Gencin göz korneaları ve böbreklerinden biri İzmir´e diğeri ise Kahramanmaraş´a gönderildi. Şimşek´in karaciğeride bir başka ekip tarafından İstanbul´daki bir hastaya nakledilmek üzere götürüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Birol Durukan ''Beyin ölümü gerçekleşen hastaya organ koordinatörlüğü vasıtasıyla bağlantılar kuruldu. Şuanda bir Ege Üniversitesi´nden birde Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nden iki ekibimiz organlarla ilgili operasyonları gerçekleştiriyorlar. Buradan çıkan kornealar ve iki böbrekten biri Ege Üniversitesi'ne biri ise Kahramanmaraş'a gidecek. Çıkarılacak olan kalp ise hava ambulansıyla Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne gönderilecek. Karaciğerde İstanbul'a gönderilecek. Fethiye'den götürülen organlarla 6 kişinin hayatı kurtarılacak' şeklinde konuştu.

(KAYNAK: Sezer ŞAHİNDAŞ - FETHİYE DHA)