Kahramanmaraş'ta askerlik görevini yaparken gittiği hamamda Ebru Gündeş'in yakalandığı hastalık sonucu yaşamını yitiren 32 yaşındaki Cemal Adak'ın böbrekleri ve karaciğeri ailesinin izniyle Gaziantep'te organ bekleyen üç hastaya nakledildi. İngiltere'de yaşayan Cemal Adak, doğum yeri olan Bursa'nın Mudanya ilçesinde bugün toprağa verildi.
İngiltere'de market işleten ve 7 aydır Kahramanmaraş 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda tank onbaşı olarak görev yapan Cemal Adak, 9 Ekim Cumartesi günü arkadaşlarıyla birlikte hamama gitti. Hamamda aniden fenalaşarak yere yığılan Adak, arkadaşlarının çağırdığı ambulansla Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ebru Gündeş'in yakalandığı, bir damarın belli bir noktada toplanarak anormal şekilde genişlemesi anlamına gelen "Anevrizma" hastalığı sonucu beyin kanaması geçiren Adak, yoğun bakıma alındı. Ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen Cemal Adak'ın 13 Ekim'de beyin ölümü gerçekleşti. İngiltere'den gelen baba Osman Adak ve anne Emine Adak'ın onayı ile Adak'ın 2 böbreği ile karaciğeri bağışlandı. 2 böbrek ile karaciğer i Gaziantep'te organ bekleyen üç hastaya nakledildi.
Cemal Adak'ın cenazesi de bugün Bursa'nın Mudanya İlçesi'ne bağlı Ülküköy'de toprağa verildi. Cenazede perişan görünen ve oğlunun tabutu askeri araçla mezarlığa kadar götürülürken aracın arkasından akrabalarının kollarında giden anne Emine Adak "Vatan sağ olsun" dedi.
Oğlunun İngiltere'de market işletirken askerliğini yapmak üzere Türkiye'ye geldiğini ve asker olmayı çok istediğini belirten baba Adak , "Kader böyleymiş. Doktorlar tarafından organlarının bağışı yönünde bir talep oldu hiç düşünmeden kabul ettik. Böylece oğlumuzun organlarıyla 3 kişi yeniden hayat bulacak." dedi.
Cemal Adak'ın cenazesi bugün öğlen, Bursa Garnizon ve Jandarma Komutanlığında Görevli Jandarma Albay Özcan Çam, Mudanya Garnizon Komutanı Yüzbaşı Oğuz Savaş ve Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk'ün katıldığı tören ile Ülkü Köyü'nde toprağa verildi. (DHA)
Organlarıyla hayat veren asker toprağa verildi...

YORUM EKLE
1
60-70 bin memur alınacak...
2
Yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırıyorlarmış!
3
Bardakoğlu: Kurban kesmeyin derim...
4
Sarı çakmağı 'Külçe altın' diye satmaya çalıştılar!
5
Tatlıbal bu kez Bakan'ın açıklamasına taktı!...
6
'Bakan'ın mı yoksa Cafer beyin mi dediği doğru?'
7
Yeni belediye binasına kiracı aranıyor!...
8
Kahramanmaraş Barosu'nda Genel Kurul heyecanı..
9
Mutlu Kaya 3 oy farkla Sağlık-Sen'in yeni başkanı..
10
Yurtlardaki yataklar neden büyüdü?
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
05:33

GÜNEŞ
06:53

ÖĞLE
12:49

İKİNDİ
16:02

AKŞAM
18:35

YATSI
19:50
SIRADAKİ HABER