Orman Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 175. yılı dolayısıyla Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kent merkezinde araç konvoyu düzenlendi.


Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğü bahçesinde basın mensuplarına açıklama yapan Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, 1839 yılında kurulan orman teşkilatının 175. kuruluş yılını çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi.


Sabuncu, “Orman teşkilatımızın kuruluşunun 175. yılı nedeniyle tüm hizmet araçlarımızla bu konvoyu düzenledik. Orman teşkilatı yöneticisi ve çalışanları olarak vatandaşlarımızı selamlamak istedik. Bilindiği üzere tüm dünyada ülkelerinin orman varlıkları çok ciddi baskılar sonucunda azalır ve yok olurken, ülkemiz orman varlığını her geçen gün artırmaktadır. 1970’li yıllarda 20.2 milyon hektar olan orman varlığımız 2010’lu yıllarda 21.7 milyon hektara çıkararak ormancılarımız çok ciddi bir başarıya imza atmıştır” dedi.


Yeşilin siyaha dönmesine engel olma adına hayatını kaybeden orman şehitlerini rahmetle andıklarını kaydeden Sabuncu, “Ormanlarımız yanmasın geleceğimiz kararmasın. Yaşanabilecek orman yangınlarına karşı vatandaşlarımız dikkatli olması gerekiyor. Karşılaştıkları orman yangınlarında 177 ihbar hattımızdan bizleri araması yeterli” diye konuştu.(İHA)