Kahramanmaraş’ta 2 Aralık 2007 tarihinde yapılan ve seçim kaybeden Başkan adayı Mustafa Gürdal’ın itirazı üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı ile iptal edilen Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanlığı’nın seçimi 27 Ocak 2008 Pazar günü yenilendi. Sadece oy kullanma işlemi yapıldığı seçimi Yahya Özdemir kazandı.

Mustafa Gürdal’ın itirazı üzerine konuyu inceleyen YSK, itirazı kabul ederek, seçimi kazanan Dr. İsmail Kahraman’ın üyeliğinin ve 02.12.2007 tarihinde yapılan şube başkanlığı seçiminin iptaline karar vermiş, böylece söz konusu seçimin yeniden yapılması gündeme gelmişti.

27 Ocak Pazar günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde sabah saat 09’da başlayan oy verme işlemi saat 17.00’a kadar devam etti. Seçim için Sağlık Ocakları Şube Müdürü Dr. Abid Başarıcı ile Devlet Hastanesi Memurlarından Yahya Özdemir aday oldular. Bu arada; iptal edilen seçimin başkan adayı Mustafa Gürdal ise; “Birlik ve beraberlik sağlanarak tek listenin oluşması için ben yenilenecek olan seçimde tekrar aday olmadım. Çünkü bizim hedef ve amacımız kesinlikle ‘koltuk’ olmayıp hizmettir. Bizim felsefemizde ‘Ben’ değil, ‘Biz’ vardır. Ancak arzu ettiğimiz gibi tek değil, yine iki liste yarışacak. Her ikisine de başarılar diliyorum. Delegenin en doğru kararı vereceğine olan inancımız tamdır” diye konuştu. Şubenin bin 100 kayıtlı üyesine karşılık 149 delegesi bulunuyor.

Yenilenen seçime 135 delege katılırken, başkan adayı Yahya Özdemir 76, diğer aday Dr. Abid Başarıcı ise 58 oyda kaldı. Bu arada 1 oy ise geçersiz sayıldı.

İPTAL KARARI GELMİŞTİ

Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanlığı'nın 2 Aralık 2007 tarihinde yapılan seçiminin, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmesi ile ilgili karar Kahramanmaraş'a geçen günlerde ulaşmıştı.

Seçimde başkan adayı olan Mustafa Gürdal'ın itirazı üzerine konuyu inceleyen YSK itirazı kabul ederek, Dr. İsmail Kahraman'ın kazandığı seçimi iptal etti. Seçimin yenileneceği belirtilirken, Gürdal itiraz dilekçesinde, "Dr. İsmail Kahraman, 4688 sayılı Sendikalar Kanunu'na göre sendikaya üye bile olamaz. Çünkü kendisi yaklaşık 300 personelin görev yaptığı Yenişehir Devlet Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olarak çalışıyor. Sendikalar Kanunu, 100 kişiden fazla çalışanın bulunduğu kamu kurumlarında en üst amir ile yardımcılarının sendikaya üye olmasına izin vermiyor. Bu nedenle seçimin iptali için itiraz ediyoruz" ifadelerine yer vermişti. (www.kanal46.tv)