Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. M.İlker Çitil, 25 Şubat 2012 tarihinde Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi’ne ziyarette bulundu. Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Mutlu Kaya ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette; son günlerde kent gündemini oluşturan hastanelerin birleştirilmesi ve şehir devlet hastanesine taşınma süreci hakkında gerekli istişarelerde bulunuldu.


Kahramanmaraş’ın sağlıktaki en yetkili makamından gündeme dair bilgiler alınarak bu süreçte görevli sağlık çalışanlarının olumsuz etkilenmemesi için sendika şube başkanı Mutlu Kaya görüşlerini belirtti ve bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Kaya şu açıklamada bulundu: "Hastanelerin birleştirilme ve taşınma konusunda sağlık çalışanlarının çekinceleri bulunuyor. Bu sorunlar bizlerin ilk sıradaki gündemindedir. Sağlık personelinin bir mağduriyete uğratılmadan bu taşıma ve birleşme işlemlerinin gerçekleşmesi gerekiyor. Aynı zamanda taşınmadan sonrada personelin ulaşım açısından mağduriyet yaşamaması için gerekli ulaşım firmalarıyla görüşmeler yaptık."


Sağlık Müdürümüz Çitil ise bu ziyaretinin sağlık çalışanları açısından çok verimli geçtiğini belirterek sıcak karşılamadan dolayı Sağlık-Sen ailesine teşekkür etti. Hastanelerin birleşme ve taşınması sırasında sağlık personelinin herhangi bir mağduriyete uğramaması için İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm tedbirleri aldık ve yetkili sendikamızla istişarelerimiz de devam edecek’’ diye konuştu. (www.kanal46.com)