Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde taşeron bir firmada sağlık ocaklarında çalışan ve sağlık ocaklarının kaldırılarak aile hekimliği uygulamasına geçilmesi üzerine sözleşmesi biten yaklaşık 194 kişinin iş akdine son verildi. Kışın ortasında işsiz kalan işçiler, İl Sağlık Müdürlüğü önüne gelerek “İş istiyoruz” eylemi yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde yaşanan eylemde, işlerine son verilenlerin “İş istiyoruz” feryatları yükseldi. Bir taşeron firma bünyesinde ocaklarda temizlik-otomasyon işçisi olarak çalıştıklarını söyleyen yaklaşık 50 kişilik grup, İl Sağlık Müdürlüğü önünde dün öğle saatlerinde toplandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. M. Reha Hüdayioğlu’nun makamına giderek “İş istiyoruz” çağrısında bulunduklarını öne süren grup; “Müdür Bey bizlere iş konusunda söz vermedi. (Yüzde 95 işiniz olabilir) diyor ama (söz veremem) diye de ekliyor” ifadesini kullandı.

Herhangi bir güvenlik önleminin alınmadığının da gözlendiği eylemde, hiçbir yetkilinin grubun yanına gelerek bir açıklama yapmaması da dikkat çekti.

Üç çocuk annesi olduğunu söyleyen bir kadın, içerisinde bulundukları durumu şöyle anlattı: “Altı yıldır bir Sağlık Ocağı’nda temizlik işçisi olarak çalışıyordum. Aile hekimliği uygulamasının hayata geçmesiyle, 31.12.2010 tarihinde bizim işimize son verildi. Ben üç çocuk annesiyim. Kirada oturuyorum ve bir oğlum da askerden geldi. Bu durumda ben nasıl o eve bakabilirim! Bize, (sizi hastanelere yerleştireceğiz) dediler. Her birimizi çeşitli hastanelere paylaştırdıklarını söylediler. Hastanelere gittik, kimse bizi kabul etmedi. Hakkımızı aramak için arkadaşlarla toplandık, buraya hakkımızı aramaya geldik. Reha Bey bize (söz veremem) dedi. Ama bir yandan da (yüzde 95 işiniz olabilir) diye konuştu. Tazminatımızı da vermediler. Bakın kiracıyım ben. Sabredin diyorlar bize ama ev sahibi nasıl bekleyecek! Sesimizi duysunlar artık! Nereye diyorlarsa oraya gidelim. İş istiyoruz İş!”

Bir süre İl Sağlık Müdürlüğü önünde bekleyen ve son maaşlarını da alamadıkları öne süren grup, daha sonra sessizce dağıldı.

ÇÖZÜM BULUNMAYA ÇALIŞILIYOR

İhale süresinin 31.12.2010’da dolması nedeni ile ‘mecburen’ işsiz kalan şirket işçilerinin mağdur edilmemesi için çalışıldığı yönünde bilgiye de ulaşıldı. Buna göre; yeni ihale yapılana kadar şirket işçilerinin maaşlarının döner sermayeden ödenebilmesi yönünde çalışma bulunduğu ve çok yakın bir zaman içerisinde işçilerin yeniden çalışmaya başlayacakları da öne sürülüyor. (www.kanal46.com)