Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve AKMOD Eğitim birimleri Marash Life Hospital (Maremar Tıp Merkezi) özel hastanesinde yangın güvenliği eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirdi.


Yaklaşık 3 saat süren eğitimde; yangın tedbirlerinin önemi, yangın söndürme cihazlarının kullanımı, yangına hızlı ve etkili ilk müdahale, itfaiye haber merkezine ihbar, tahliye aşaması, lpg ve doğalgaz sızıntıları, tehlikeleri ve önlemleri, ev, işyeri, araç ve orman yangınları gibi konularda slayt eşliğinde pratik bilgiler verildi.


Doktor, hemşire, güvenlik gibi hastane personellerinden 36 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen yangın güvenliği eğitimi sonrası uygulamalı söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.


Hastane yetkilileri ve personelleri İtfaiye ve AKMOD eğitmenlerinin Marash Life Hospital’da gerçekleştirildikleri yangın güvenliği farkındalık eğitiminde hayat kurtaracak birçok önemli konuyu öğrendiklerini belirterek Kahramanmaraş Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler.


Belediye İtfaiye Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: Yangın güvenliği ve deprem zararlarını azaltmaya yönelik farkındalık eğitimlerinin ve uygulamalı tatbikatların; fabrika, okul, hastane gibi tüm kamu ve özel kurumlarımızda aralıksız devam ettiği belirtildi.


Yangın ve doğal afetlerde zarar azaltmaya yönelik toplumsal bilinç oluşturmanın önemi vurgulandı.