Alman bankacı Christian Eberhard sahte tıp diplomalarıyla büyük bir hastanede 14 ay boyunca yakalanmadan cerrahlık yapıp, 190 tane ameliyata girdi.

Erlangen Üniversitesi Hastanesi cerrahi bölümünde aralarında uzuv kesme ameliyatlarının da bulunduğu 190 operasyona cerrah olarak girdi.

Kendini İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nde okumuş gibi gösteren, Eberhard tahvil uzmanı olduğu bankacılıktan tıbba geçmek için sahte bir tıp diploması yaptı.

İnternetten formlar indiren ve kendisine var olmayan birkaç doktordan kendisi için övgü dolu referanslar yazan Eberhard'ın avukatı, müvekkilinin Alman ordusunda zorunlu askerlik yapmak yerine 10 ay boyunca bir hastanede çalıştıktan sonra doktor olma fikrine 'takıntılı' hale geldiği savunmasını yaptı.

Ailesi tarafından doktor olabilmek üzere 8 yıl okuya bilmesi için maddi anlamda desteklenmeyen Eberhard da kendine böyle bir yol bulmuş.

Bir yılı aşkın süre hastanede cerrahi teknikler eğitimi alan Eberhard, daha sonra asistan cerrah oldu ve belkemiği, karaciğer ve akciğer ameliyatları gibi karmaşık ve riskli operasyonlara cerrah olarak girdi.

Son duruşmada (Geçen yıl kasımda üç yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak dava temyize gitmişti, bunun üzerine ekstra altı ay daha ceza verildi) hastane müdürü Werner Hohenberger, Eberhard'ın 'hasta ve muazzam suç enerjisine sahip patolojik yalancı olduğunu' söyledi.

Eberhard'ın işe girişteki güvenlik prosedürlerinden nasıl geçebildiği konusuna ise kaçamak bir yanıt verdi: "Geçmişte de bunu yapan insanlar oldu ve muhtemelen böyle şeyler olmaya devam edecek." (mynet)