Kahramanmaraş'ta kalp rahatsızlığı ile Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden 45 yaşındaki kadın hasta, yoğun bakım ünitesinin bulunduğu servisin 2. katından düşünce vücudunun çeşitli yerlerinde kırık oluştu.


Kent merkezindeki Namık Kemal Mahallesi'nde ikamet eden 5 çocuk annesi Gülbeyez Köse, 13 Mayıs'ta kalp rahatsızlığı nedeniyle KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne gitti. Acil Serviste kalp krizi geçiren Köse yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Geceyi hastanede geçiren Köse bir gün sonra anjiyo oldu. Hanefi Öksüz Kalp Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altında tutulan Köse, gece henüz bilinmeyen nedenden dolayı hastanenin 2. katından aşağıya düştü. Köse'nin vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluştu ve hastanede ameliyat oldu. Yaklaşık 2 hafta hastanede tedavi gören Köse, taburcu edilerek evine gönderildi.


Köse'nin oğlu Durdu Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesini kalp tedavisi için hastaneye götürdüklerini ancak yoğun bakım ünitesinden düştüğünü öğrenince şok olduklarını ifade etti. Annesinin 2 hafta hastanede tedavi gördüğünü anlatan Köse şunları söyledi: ''Annemi hastaneye yürüyerek götürdük. Bir gün sonra yoğun bakım ünitesinden düştüğünü söylediler. Gerçekten şaka gibi. İnanması güç. Şu anda evde yatalak durumda. Kalça kemiği, omuzu ve kaburgasında kırıklar var.''


Olay gecesi polisin tutanak tuttuğunu kaydeden Köse, sorumlularla ilgili şikayetçi ve davacı olduklarını belirtti. Yoğun bakım servisinden bir hastanın düşmesine bir anlam veremediklerini vurgulayan Köse, ''Bize ciddi bir açıklama yapmadılar. Sadece nöbetçi bir doktor annemin oksijen maskenini çıkarmaya çalıştığını söyledi. Ama ne hastane yönetiminde bizi tatmin edici bir şey söylemediler'' şeklinde konuştu.


Köse, annesinin evde yatalak durumda bulunduğunu ve zor günler geçirdiklerini sözlerine ekledi.


Bu arada KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri, konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı. (www.kanal46.com)