Hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Türkiye’nin doğu bölgeleri ile Trakya ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu arada, Hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak.

DOĞU İLLERİ İÇİN UYARI

Hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin doğu bölgeleri ile Trakya ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla Akdeniz'in kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek

KUVVETLİ YAĞIŞ VE TOZ TAŞINIMI UYARISI

Yağışların; Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım v.b) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Adana, Mersin, Hatay, Şanlıurfa ve Mardin illeri başta olmak üzere Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara (görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, Avrupa Yakası başta olmak üzere kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (26)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (29)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (32)

ADANA: Parçalı bulutlu (30)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (26)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu (26)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (17)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu (31)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Tekirdağ, Edirne ile Kırklareli çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: İç ve doğu kesimleri parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin doğusunda toz taşınımı beklenmektedir.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı ile Ankara'nın kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt ile akşam saatlerinde Çorum çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgede toz taşınımı bekleniyor.