Sosyal Güvenlik Kurumu, bazı kişilerin vatandaşları arayarak işlerini çözebileceklerini söylediği hesap numarası verip para yatırılmasını istedikleri yönünde şikayet geldiğini açıkladı.
Başkanlık, kurum çalışanlarının hiçbir şekilde dolaşarak makbuz karşılığı elden para toplama yetkisinin bulunmadığını vurguladı.

SSK Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde çeşitli illerde, kurumun adını ya da kurumun adını çağrıştıracak benzer adları kullanarak, makbuz karşılığı para toplamaya çalışan kişilerin olduğu yönünde ihbarlar geldiği hatırlatıldı. Kurum iş ve işlemlerinin neticelendirilmesi amacıyla bazı kişilerin para karşılığı vatandaşlara işlerini çözebileceklerini söylediği hesap numarası verip, para yatırılmasını istedikleri yönünde şikayetlerin geldiğinin belirtildiği açıklamada, "Kurumumuz çalışanlarının hiç bir şekilde dolaşarak makbuz karşılığı elden para toplama ya da tahsilat yapma yetkisi bulunmamaktadır.

Kurumumuz yaptığı iş ve işlemler nedeniyle, yasalarla belirlenen durumlar dışında, hiçbir surette maddi karşılık almamaktadır. Vatandaşlarımıza, işlemler hakkında gerekli bilgi, kurumumuz amirlerinin imzasını taşıyan resmi evrak ile irtibat adreslerine gönderilmekte, bu evrakta vatandaşlarımızın yapması gereken işlemler açıkça belirtilmektedir." denildi.

Açıklamada, vatandaşların mağdur duruma düşmemeleri için yasal olmayan yollardan gelen bu tür taleplere kesinlikle itibar etmemeleri, talep edenler hakkında ilgili mercilere suç duyurusunda bulunmaları uyarısı yapıldı.


ajanslar