Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerinin yapıldığı komisyonda, sağlık sistemini eleştiren CHP milletvekilinden dikkat çeken bir açıklama geldi.


SağlıkBakanlığı'nın 2012yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerin sürdüğü komisyonda, CHP'li vekiller ülkedeki sağlıksistemini eleştirdi. Aynı zamanda doktor olan CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün'ün örnekleri ise, Van depreminin simgelerinden küçükYunus ve Başbakan Erdoğan'ın kısa süreönce vefat eden annesi oldu.

Düzgün, Erdoğan'ın annesinin ameliyat sonrası 5gün boyunca yoğun bakımda kalmasının yanlış olduğunu belirtti ve sordu: Ölüm nedeni ne?


Kendisinin GenelCerrah Uzmanı olduğunu belirten ve Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatına değinen Düzgün, ''Sayın Başbakan'ın annesi laparoskopik yöntemle ameliyat geçirmiş. Bu, dahaaz travmatik olsun diye, dünyanın heryerinde hastanın 24 saatiçinde taburcu edilmesi maksadıyla yapılır.

Ama Sayın Başbakan'ın annesi neden 5 gün boyunca yoğun bakımda yatırılmış? Her hasta yoğun bakıma yatırılmaz. Bunun tıbbi kriterleri vardır.

Sayın Başbakan'ın annesinin ölüm nedeni nedir? Otopsi yapılmış mıdır? Bugün Türkiye'deki sağlık politikaları sonucunda geldiğimiz yer, Sayın Başbakan'ın annesini tedavi edemeyeceğimiz durumdur'' diye konuştu.

"YUNUS'U TIP ÖLDÜRDÜ"
Düzgün ayrıca, Van depreminde enkaz altında kalan 14 yaşındaki Yunus'un fotoğraflarının basında geniş şekilde yer aldığını anımsatarak, ''Onun o enkazdan çıkarılışı tam bir hekimlik cinayetidir. Enkazdan kurtarıldı ama tıp tarafından öldürüldü'' şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim