Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, üniversiteli gençlerin uygunsuz davranışlarda bulunması nedeniyle yörede ahlaksızlığın yaygınlaşmaya başladığını öne sürerek, yetkilileri önlem almaya çağırdı.


Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu yaptığı açıklamada, Artuklu Üniversitesi'nde okuyan ve kent dışından gelen öğrencilerin, kente ahlaksızlığı getirdiğini ve manevi çöküntüyü hızlandırdığını savundu. Manevi huzursuzluğun herkesi derinden etkilemeye başladığını öne süren Günlüoğlu, "Uyuşturucu, alkol ve kumarın oluşturduğu çöküntüden sonra aileler olarak şimdi de fuhşa davetiye çıkaran toplumda manevi bir çöküntü oluşturan gençlerimizin başıboş hareketleri bizleri tedirgin etmeye başladı. ‘Bir kötünün yedi mahalleye zararı dokunur’ atasözünde belirtildiği gibi bir kötü örnek bütün Mardinli gençlerin olumsuz etkilemesine yeter” dedi. Mardin’e üniversite kurulduktan sonra bu tür pervasız davranışların görülmeye başladığını ileri süren Güllüoğlu, şunları kaydetti:


"Son zamanlarda bizzat şahit olduğumuz manzaralar bizleri tedirgin etmeye başladı. Bizler sivil toplum kuruluşu olarak görevimizin de bir gereği olarak yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu konuda gerek isminin verilmesini istemeyen üyelerimizden, gerekse de vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldık. Genç erkek ve kızların özellikle Mardin Yenişehir’deki adliye parkı ve Vilayetin arkasındaki Antik Dara etkinlik alanının çevresinde gece geç saatlerde, bazen de gün ortasında uygunsuz davranışlar sergilendiğine şahit olduklarını ifade ettiler. Bu ahlaksız manzaraları gören vatandaşların kimi müdahale etmekten çekiniyor, kimi de risk alarak uyarıyor. Çünkü öncelikli görev kolluk kuvvetlerine aittir. Gelişigüzel müdahale kötü sonuçlar da doğurabilir. Bu nedenle STK olarak durumu sayın yetkililere açık mektupla duyurma gereği duyduk. Bu çağrımızın sonuçsuz kalmayacağına inanıyor, yetkili kurumların bu çağrımıza olumlu yanıt vereceklerini umuyoruz ve bekliyoruz.” İHA