Kahramanmaraş Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekim Dr. Nedim Şerefoğlu, Gaziantep karayolu üzerindeki Karacasu Mahallesi’nde inşaatı bitme noktasına gelen 400 Yataklı Devlet Hastanesi’nin 180 milyon liraya mal olacağını söyledi.

400 bin nüfusa hizmet vermeye çalışan Kahramanmaraş Belediyesi'nin yıllık bütçesinin 160 milyon lira civarında olduğu göz önüne alındığında yatırım için harcanan paranın büyüklüğü ortaya çıkıyor.

Yenişehir Devlet Hastanesinde geçen hafta sonu basın mensupları ile bir araya gelerek sohbet eden Başhekim Şerefoğlu, çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

Başhekim Dr. M. Nedim Şerefoğlu, Karacasu 'da yapımı devam eden 400 yataklı Devlet Hastanesinin ‘A 1 Bölge hastanesi’ diye isimlendirildiğini fakat bundan vazgeçilerek ‘A 2 Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ olarak yapıldığını A 1 ile teknik açıdan hiçbir farkının olmadığını ifade etti.

Hastane inşaatına 100 milyon lira harcandığını ve hastanenin iç teşrifatı ile birlikte 180 milyon liraya mal olacağını belirten Başhekim Nedim Şerefoğlu, hastanenin tamamlandığında Kahramanmaraş’a yapılan en büyük yatırım olacağını da sözlerine ekledi.

Bu arada daha önce Nisan ayında tamamlanacağı açıklanan yeni hastane, bazı ek çalışmalar nedeni ile Temmuz ayında hizmete sunulacak.

YAPIMINI ÖZGE İNŞAAT ÜSTLENMİŞTİ

400 yataklı Kahramanmaraş Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bir zamanlar yılan hikayesine dönen ihalesini sahipleri aslen Bingöllü olan ancak uzun yıllardır Kahramanmaraş'ta faaliyet göstermekte olan Özge İnşaat A.Ş. firması kazanmıştı.

Kahramanmaraş Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından ihale edilen hastane inşaatının kontrol görevini ise Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Kahramanmaraş İl Müdürlüğü yürütüyor. Hastane binası; 2007 birim fiyatlarına göre 73 milyon 550 bin liraya ihale edilmiş, inşaata ise 22.02.2008 tarihinde başlanmıştı. 21 Nisan 2011 tarihinde bitmesi gereken inşaat, özellikle acil başta olmak üzere birçok bölümde yapılan ek çalışmalar nedeni ile 3 ay kadar ileri bir tarihte tamamlanacak. (www.kanal46.com)