Annesiyle bayramlaşmadan fakir insanların yardımına koştu, son yolculuğunda binlerce seveni uğurladı….‘Kimse Yok mu Derneği'nin gönüllüsü olarak Kurban Bayramı'nda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan ve dönüş yolunda geçirdiği kaza sonucu beyin kanaması geçirerek kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde 14 gündür verdiği yaşam savaşını kaybedip 4 Ocak Cuma sabahı vefat eden Kahramanmaraşlı işadamı Mehmet Zülkadiroğlu’nun cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.


Hakkâri-Van Karayolu Jandarma Kontrol Noktası'ndaki kaygan zeminde otobüsün kaza yapması sonucu ön camdan fırlayarak beyin kanaması geçiren ancak kurtarılamayan Zülkadiroğlu’nun cenazesi havayolu ile Kahramanmaraş’a getirildi.

Tarihi Ulu Cami’de öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına katılım bir hayli yüksek oldu. Dernek Genel Başkanı Mehmet Özkara’nın yanı sıra il dışından da çok sayıda isim kente gelerek cenazeye katılırken, Kahramanmaraş iş dünyasından da kalabalık sayıda katılım oldu. Vatandaşların da hazır bulunduğu cenaze namazında; AKP Kahramanmaraş milletvekili Fatih Arıkan, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, eski milletvekili Hanefi Mahçiçek, AKP İl Başkanı Atıf Şirikçi gibi isimler de yer aldı.

Hakkari ,Van, Osmaniye, Gaziantep, Kayseri, İzmir, İstanbul’dan da sevenlerinin katıldığı törendeki kalabalık cami avlusuna sığmadı. Cenaze namazını kıldıran Eğitimci Rüstem Çetinkaya, namaz kıldırdığı esnada gözyaşlarına hakim olamadı. Hayatıyla yaşayışıyla Zülkadiroğlu’nun geride kalanlara ciddi bir mesaj verdiğini söyleyen Çetinkaya, “Biz Rabbi’ni memnun etme adına yaptıklarına, gayretlerine şahidiz.” diyerek cenaze için toplanan mahşeri kalabalıktan helallik istedi.

Kahramanmaraş'ta vefat haberi büyük üzüntüyle karşılanan Zülkadiroğlu'nun
cenazesi bir süre omuzlarda salavat getirilerek taşınıp cenaze aracına konuldu. Cenaze daha sonra ise gözyaşları ve dualar eşliğinde Şeyhadil Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ZÜLKADİROĞLU İÇİN NE DEDİLER?

Ömer Çatal (Hakkarili işadamı) : Bayramda çok hoş bir karşılaşmamız oldu. Hakkari’yi böyle beklemediğini ve bundan sonra ikinci memleketinin Hakkari olacağını söyledi. Bundan sonra da şehrimize sürekli geleceğini söyledi. Biz de onun ziyaretine gelecektik ama cenazesine geldik. Böyle olmasını istemezdik. Allah rahmet eylesin.

Sadi Korkmaz (Hakkari İşadamları Derneği Başkanı): Memleketimize fakir insanlara şefkat elini uzatmak için gelmişti. Kahramanmaraş ekibi olarak çok güzel işlere imza attılar. Allah ondan razı olsun.

Mehmet Özkara (Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı: Mehmet Zülkadiroğlu,
yaşadığı müddetçe toplum tarafından sevilen, sevgi gören ve toplum adına yaptığı faydalı işlerden dolayı takdir gören insan. Hakikaten dolu dolu bir hayat yaşadı. En son Kurban Bayramı’nda bayram sevincini coşkusunu muhtaç insanlarla geçirmek adına Doğu’ya gitti. En büyük tesellimiz hayatını toplumun her kesimine adamış, ülkesi için güzel çalışmalar bırakmış olması. Böyle değerli bir insanı kaybettiğimizden dolayı üzüntü içindeyiz. Cenab- ı Hak’tan rahmet diliyoruz.

Osman Altunköprü (Kimse Yok mu Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı): Mehmet Zülkadiroğlu kardeşimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Gerçekten gönül insanıydı. Gönülleri kazanma adına bayramda ailesini, arkadaşlarını bırakarak fakir insanları sevindirmek adına soğuk havada yüzlerce kilometre uzaklıktaki Hakkari’ye gitti. Kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Kahramanmaraş bir gönül insanını kaybetmiştir. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz.

Sıddık Kesim (Kahramanmaraşlı işadamı): Hakkari’ye yardım maksadıyla gitti. 25 yıldır bizlere, fakir insanlara ihtiyaç sahiplerine çok büyük yardımlarda bulunmuş bir kardeşimiz. Allah’ın rahmetine kavuştu.

Mustafa Timurbanga: Hakkari’de beraberdik. Kendisini 20 yıldır tanıyorum. 20 yıldır aynı heyecanla koşturuyordu. Bayramın ikinci günü ailesini çocuklarını buralarda bırakarak “Oradaki insanlara acaba sahip çıkabilir miyiz?” coşkusu ve heyecanıyla beraber yola çıktık. O heyecanı bize rehber olarak gösterdi. Başımız sağolsun.

Mustafa Poyraz (Kahramanmaraş Belediye Başkanı): Değerli kardeşimiz Mehmet Beyi Hakka hizmet ederken uğurladık. O güzel yaşadı. 30 yıldır kardeşimdi. Cenab-ı Hak’tan kendisine rahmet diliyoruz. Ailesine sabrı cemil, bütün sevenlerine de başsağlığı diliyoruz. Allah bu gibi insanların sayılarını artırsın.

Muzaffer Çaylı: (TBF Yönetim Kurulu üyesi, işadamı) : 'Cenab-ı Allah sevdiği kullarını yanına çabuk alırmış' derler. Güzel ve örnek insana Cenab-ı Allah'tan rahmet, geride kalanlarına ise sabırlar dilerim. Dualarımız kendisi ile...Mekanı cennet olsun.

MEHMET ZÜLKADİROĞLU’NUN ÖZGEÇMİŞİ

3 Nisan 1960 tarihinde dünyaya gelen Zülkadiroğlu, 29 Ocak 2001'den 9 Ocak 2004 tarihine kadar KAGİAD Başkanlığı yaptı. Sır Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Zülkadiroğlu, aynı zamanda AKP Kahramanmaraş Belediye Meclisi üyeliği, KALİDA ve Aksu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütüyordu. Zülkadiroğlu evli ve 2 çocuk babasıydı.

Bizler de merhuma Cenab-ı Hakk'tan rahmet, kederli ailesi ile yakınlarına başsağlığı dileriz. (www.kanal46.tv)
samanyoluhaber.com