Türkiye Güreş Federasyonu 2012 Yılı Büyükler Güreş Şampiyonası’na Kahramanmaraş Belediyespor Güreş Takımı damgasını vurdu.


Türkiye Güreş Federasyonu faaliyet programında yer alan Büyükler Serbest ve Grekoromen Türkiye Şampiyonası 01-03 Aralık tarihleri arasında Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.


Üç gün süren şampiyonada Kahramanmaraş Belediyespor güreşçileri çeşitli dereceler elde ederek 2012 Londra Olimpiyatları Aday Kadrosuna seçildiler.


Müsabakalarda ilk günde66 kg'da  69 sporcu,84 kg'da 70 sporcu ve55 kg'da ise 44 sporcu mindere çıktı.


Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker katılım yoğun olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek "Olimpiyatlar öncesi on şans olarak görülen Türkiye Şampiyonsı'na katılımın yoğun olması bizleri memnun etti. Takımlarımıza güreşe kattıkları güçten dolayı teşekkür ederim. Centilmenlik içinde başlayan müsabakaların bu şekilde devam etmesini temenni ederim. Güreş güçlenmeye ve güreş ailesi de büyümeye devam edecektir. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum" dedi.


İlk gün yapılan müsabakalarda 55 kiloda Ziya Daylak birinci, 66 kiloda Adam Yakubov ise ikinci olarak müsabakaları tamamladılar.


İkinci gün yapılan müsabakalarda ise 74 kiloda Musa Gürbüz 3. olarak müsabakaları tamamladı.


 Bu müsabakalar sonunda Ziya Daylak, Adam Yakubov ve Musa Gürbüz 2012 Londra Olimpiyatlarına katılmaya aday sporcular seçildiler. (www.kanal46.com)