Kahramanmaraş’ta Görme Engelliler 5. Dünya Bench Pres ve 8. Dünya Powerlifting Bay/Bayan halter şampiyonalarının açılış töreni bu akşam yapıldı.

Batıpark Spor Salonu’nda 23 Ekim tarihine kadar sürecek olan şampiyonanın 18 Ekim Pazartesi akşamı gerçekleştirilen açılış törenine; Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı ve IBSA Uluslar arası Kuruluş Genel Sekreteri Mesut Dedeoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Cömert, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, IBSA Powerlifting Altkurul Başkanı Nezam Dodel de katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’nın da hazır bulunduğu tören, sporcuların salona girişi ile başladı.

Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Mesut Dedeoğlu, şampiyonaya Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Güney Afrika, Venezuela, Malezya, Avusturya, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Trinidad Tobaga, Moldovya, İran ve Japonya’dan sporcular katıldığını söyledi. Nezam Dodel, IBSA Spor Direktörü Radu Rosenthal ile Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve Vali Tanılır’ın da birer konuşma yaparak sporculara başarılar dilediği şampiyonada müsabakalar 19 Ekim Salı günü sabah saat 9’da başlayacak.

Mesut Dedeoğlu, şampiyonaya katkılarından dolayı Vali Tanılır, Belediye Başkanı Poyraz, GSİM Kabakçı ile sponsor (destekleyici) firmalara birer plaket vererek teşekkür ederken, folklor ekibi de bir gösteri sundu. (Haber ve Fotoğraflar: LÜTFİ YIKAN / Akşam Postası - www.kanal46.com)


YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...