AK Parti Ekinözü İl Genel Meclis Üyesi Turgut Şakalar, ilçeye bağlık Kabaktepe Köyü’nde 45x90 metre ebadında bir futbol sahası yaptıklarını belirterek, futbol sahası inşaatının kısa zamanda tamamlanacağını söyledi.


İl Özel İdaresi kaynakları ve bölgede çalışma yapan firmalar ile yaptıkları protokoller sayesinde birçok hizmet yaptıklarını anlatan Şakalar, köy halkının rahat bir ortamda spor yapmalarına imkan sağlamak amacıyla futbol sahası çalışmalarının da olduğunu kaydetti.


Şakalar, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:


“Ekinözü ilçemize bağlı Kabaktepe Köyünde 45x90 metre ebadında bir futbol sahası yapıyoruz. Futbol sahası tamamlandığında etrafı2 metreyüksekliğinde tel ile çevrilerek, koruma altına alınacak. Sahada, soyunma odaları ve duşlar yer alacak. Saha tamamlandığında ayrıca 25’er adet ayakkabı, eşofman ve forma da verilecek. Bu sayede köy halkımız sportif faaliyetlerde bulunabilecek.”


Yol çalışmalarına da önem verdiklerini belirten Şakalar, “İlçemize bağlı Türkmenler Köyü ile Alişar Köyü arasında 11 kilometrebirinci kat asfalt yapıldı. Bu yol yaklaşık 1 milyon TL’ye mal oldu. Diğer yandan Ortaören ile Ekinözü arasında 8, Aşağı İçmeler ile Gözpınar Köyü arasında da 8 kilometreolmak üzere toplam 16 kilometreikinci kat asfalt yol yapıldı. Bunun yanı sıra, Alişar asfaltından sonra Hacınınoğlu arasındaki 8 kilometrelik yolda ise yol genişletme çalışmaları yapılıyor. Bu çalışma ise Sarıgüzel Baraj şantiyesi yöneticileri ile yaptığımız protokol ile Enerjisa tarafından sürdürülüyor” diye konuştu. İHA