Kahramanmaraş eğitimine ciddi katkılarıyla dikkatleri üzerine çeken Özel Beyza Eğitim Kurumları, bu yaz tatilinde başlattığı yüzme etkinlikleriyle de bir ilke daha imza atmış oldu.

Kentte önemli oranda eksikliği hissedilen yüzme sporunun hijyenik bir mekanda yapılması imkanını sağlayan Özel Beyza Eğitim Kurumları'ndan yapılan açıklamada, daha önceki yıllarda alt yapısı oluşturulan havuz projesine halkın çok fazla rağbet ettiği vurgulandı.

Talepleri karşılamada zorlandıklarını belirten kurum yetkilileri, bu sporun sağlıklı koşullarda insana ulaştırmanın önemine dikkat çekerek, bir yüzme havuzunda olması gereken hijyenik şartlara azami dikkat ettiklerini ifade ettiler.

Yüzme havuzundan çocuk, genç ve bayanların yararlandığının vurgulandığı açıklamada, yüzmeyi bilmeyenlere bu sporun tehlikesizce öğretildiğinin altı çizildi.

Yüzme öğrenmek için bu zamana kadar okula yüzlerce kişinin baş vurduğunu dile getiren yetkililer, başvuranların yaş seviyesine göre sınıflandırıldığı ve uzman beden eğitimi öğretmeni Sümeyra Özşahan eşliğinde yüzme öğretildi. Havuzun günlük sıhhi bakımının özenle yapıldığı dile getirdiler.

Yüzme etkinliğinin sadece yaz tatiliyle sınırlı olmadığını vurgulayan kurum yetkilileri, okullar açıldıktan sonra ve hatta kış mevsiminde de etkinliğin Kahramanmaraş’ın hizmetinde olacağını belirttiler. (www.kanal46.com)