Seçileli 1 ay olmadan istifa eden H. Raşit Gümüşer’in ardından Doğan Tehçi’nin de transfer komitesinden istifa ettiği öğrenildi. Son yılların en istikrarsız kulüplerinden biri olan Kahramanmaraşspor’da yeni sezon başlamadan kayıplar kendini göstermeye başladı.

Son genel kurulda Ali Sercan Saraylı başkanlığında oluşan yönetim kurulunda yer alan ve görev bölümünde de asbaşkanlığa getirilen H. Raşit Gümüşer’in kongreden 1 ay sonra istifa etmesinin ardından, geçen hafta içerisinde de yönetimin en deneyimli ismi olan Doğan Tehçi’nin istifa ettiği öğrenildi. Yeni sezon için oluşturulan Transfer Komitesi’nde yer alan ve kulübün transfer çalışmalarını bizzat yöneten Tehçi’nin istifasına neden olan olaylar ise kamuoyunda bomba etkisi yaptı.

ASBAŞKAN DOĞAN TEHÇİ NEDEN İSTİFA ETTİ ?

Yönetime yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre hem asbaşkan hem de transfer komitesi başkanı olan Doğan Tehçi’nin, transfer çalışmaları esnasında komitenin diğer üyeleri ile ters düştüğü bildirildi. Tehçi’nin menajerler aracılığı ile yapılan transferlere şiddetle karşı çıktığı ifade edilirken, diğer üyelerin ise menajerlere ağırlık verdiği ve bu yüzden de Tehçi ile diğer komite üyeleri arasında şiddetli bir fikir ayrılığı yaşandığı kaydediliyor.

Öte yandan Tehçi’nin transfer çalışmaları sırasında futbolculara verilecek peşinatlar konusunda da diğer yönetim kurulu üyelerinin ellerini ceplerine atmaması nedeniyle istifa ettiği öğrenilirken; Tehçi’nin sadece Transfer Komitesi başkanlığından istifa ettiği, resmiyette ise yönetim kurulu as başkanlığı görevine devam ettiği kaydedildi. Tehçi’nin transferlerle ilgili görüşlerinde haklılık payı olduğunu söyleyen kulübe yakın çevreler “Doğan Tehçi doğrusunu yapıyordu ama kimseye anlatamadı” yorumunda bulundular.

ANTRENÖR RECEP AYDEMİR, GÖNDERİLECEK Mİ ?

Bu arada kulübe yakın çevrelerden alınan bilgilere göre, Mehmet Şahan’ın sözleşmesinin fesh edilmesinin ardından takımın teknik heyetinin başına getirilen Recep Aydemir’in de gönderileceği ifade ediliyor. Aynı kaynaklar, “Recep Aydemir tecrübesiz bir isim. Mevcut yönetimin bu ismin arkasında duracağını sanmıyoruz. Transfer çalışmalarında bile Recep Hoca’nın görüşlerine pek rağbet edilmiyor” ifadesini kullanıyorlar.

Kulüpten sızan haberlere göre Recep Aydemir göreve getirilmeden önce bu göreve talip olan ve çeşitli kesimleri devreye sokan isimlerin bu operasyonda da etkili olacağı iddia edilirken, “Takımı Recep kurmuyor. Transferi Recep yapmıyor. Ama yarın bütün başarısızlığın faturası da Recep’e kesilecek. Bunu görmek için kahin olmaya gerek yok. Kahramanmaraşspor’un üzerinden nemalanmaya alıştırılmış zihniyetler uzaklaştırılmadan bu yönetime de, teknik heyete de huzur olmaz” ifadesini kullanıyorlar.

GÜLLÜK GÜLİSTANLIK GÖSTERİLİYOR AMA ?

Ekonomik olarak Kahramanmaraşspor tarihinin en iyi dönemi olan geçen sezon, aynı zamanda en istikrarsız dönem olarak geride kaldı. İki başkan, üç yönetim, dört teknik heyet değiştirilen geçen sezon tüm hamlelere ve gayretlere rağmen takımın küme düşmesi engellenemedi. Başkan Saraylı, katıldığı bir televizyon programında ‘Takımı ben düşürdüm, ben geri çıkartacağım’ diyerek taraftarlara güven verirken, oluşturulan yönetim kurulundaki uyuşmazlık ise henüz lig başlamadan ortaya çıktı.

Kulüpte yaşanan gelişmeler kamuoyuna da yansımaya başlayınca her şeyin güllük gülistanlık olmadığı da net bir şekilde ortaya çıkıyor. Özellikle gelecek sezon ile ilgili senaryoların üretilmeye başlandığı şu günlerde Kahramanmaraşspor’un huzura nasıl kavuşacağı da merak konusu olmaya başlandı. Bu arada yönetim ile bazı tribün liderleri arasında yaşanan gerginliğin önümüzdeki sezon tribünlere sıçramasının da an meselesi olduğu konuşulan konular arasında yer alıyor. Kahramanmaraşspor Yönetimi’nin bu konuda ne yapacağının da henüz netlik kazanmadığı ifade ediliyor.

KAHRAMANMARAŞSPOR FORMASI UCUZ DEĞİL

Gazetemizi arayan çok sayıda taraftar, yapılan transferlerin takıma nasıl bir katkı sağlayacağını sorarken geçen sezon başarısız olmuş takımlardan alınan futbolcuların Kahramanmaraşspor’a faydalı olamayacağını iddia ediyorlar. Takıma dış transferde kazandırılan futbolcuların tecrübesiz olması yanında mevcut kadrodaki bir çok futbolcunun da takımdan ayrılmasının kadro zafiyeti yaşatacağını iddia eden taraftarlar, ‘Şampiyon bir takım oluşturduk’ açıklamalarını da doğru bulmadıklarını ifade ederek, şunları söylüyorlar:

“Kahramanmaraşspor’a süper transferler yaptık, diyorlar. Her şey ortada. Geçen sezon takımları başarısız olmuş, ligden düşmüş futbolcular takıma kazandırılıyor. Bu futbolcular başarılı olsalar, geldikleri takımlar başarılı olurdu. Kahramanmaraşspor forması bu kadar ucuz değildir. Transferde gelişi güzel bir politika izleniyor. Bunu da lig başlayınca tüm çıplaklığı ile göreceğiz. Yönetimin şampiyon olacak bir takım oluşturduğuna inanmıyoruz. Bu takım ancak ligi orta sıralarda tamamlar.” (Kaynak: AKŞAM POSTASI GAZETESİ) (www.kanal46.com)