Karbon ısıtıcı sistemi, parkelerin alt kısımlarına uygulanarak ısınmayı sağlayan sisteme verilen addır. Bu işlemde iki poliüretan denilen tabakanın arasına gümüş ve karbon tanecikleri yerleştirilir.

Çok ince bir yapıda olan bu sistem, elektrik enerjisini ısı enerjisine çevirerek ısınma gerçekleşir. Karbon ısıtıcı halı altına, parke altına ve daha birçok yere döşenerek ısınma gerçekleştirilebilir. Karbon ısıtma filmlerinin ölçüleri istenilen boyutlarda hazırlanabilir. 30,50,60,80 ve 100 cm ebatlarında karbon filmler üretilmektedir.

Karbon Isıtıcı Filmlerin Avantajları

Karbon ısıtıcı filmlerin en önemli özelliği yer kaplamamasıdır. Bunun yanı sıra tabandan ısınma sağlaması nedeniyle enerji verimliliği sağlar. Çok kısa süre içerisinde zemini ısıtmaya başlayan sistem, odlukça başarılı sonuçlar verir. Karbon film ısıtıcı darbelere ve çizilmelere karşı yüksek direnç göstermektedir.

Ayrıca ortamın nemini hızlıca kurutan karbon filmler neme bağlı hastalıkların oluşmasını engelleyecektir. Karbon ısıtıcı filmler sıvıdan etkilenmez. Özellikle yerden ısıtma sağlaması nedeniyle bebek ve çocuk odalarında kullanımı oldukça avantajlıdır. Termostatla kontrol edilebilmesi de mümkündür. Karbon filmlerin yanmazlık sertifikası vardır. Bu nedenle olası kazaların oluşmasını da engelleyecektir.

Karbon Isıtıcılarda Enerji Verimliliği

Karbon film ısıtıcı çeşitleri tabandan homojen bir şekilde ısıtmaya başlarlar. Elektrik enerjisini ısıya çeviren bu sistemler, yalnızca birkaç dakika içerisinde ısınma işlemi başlayacaktır. Yaklaşık 15-20 dakika içerisinde ortamı tamamıyla ısıtan bu işlem, diğer ısıtma uygulamalarına karşı zamandan ve enerjiden ciddi tasarruf edilmesini sağlayacaktır.

Özellikle karbon ısıtıcıların alt kısmına uygulanan keçeler verimliliği daha çok artıracaktır. Keçeler ısıyı daha hızlı bir şekilde yayacağı için karbon ısıtıcı siteminde kesinlikle tercih edilmektedir. Her yerde uygulanabilen karbon ısıtıcılar, yer kaplamaması ve hafifliği sayesinde avantaj sağlayacaktır.

Karbon Isıtıcı Filmde Fiyatlar

Karbon film ısıtıcı çeşitleri, diğer ısınma uygulamalarına göre çok daha az maliyetlidir. Bu nedenle kişilerin bütçesine rahatlıkla uyacaktır. Karbon ısıtıcıların 30,50,60,80 ve 100 cm ebatlarında boyları bulunmaktadır. Bu nedenle seçilen ebata göre fiyatlar farklılık gösterecektir.

Karbon ısıtıcılar kolayca montaj edildiği için montaj kısmı da düşük maliyetli olacaktır. Tüm bu nedenlerden dolayı cebi yormayacak bu işlem, oluşturduğu enerji verimliliği sayesinde kişileri her anlamda memnun edecektir.