Trabzon Baro Başkanı Avukat Mehmet Şentürk, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığı'na adaylık konusundaki kararını önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi.

Trabzon Baro Başkanı Avukat Mehmet Şentürk, TBB'nin 23 Mayıs'ta yapacağı genel kurulu öncesinde 37 ilin baro başkanının katılımcı bir yönetim anlayışı için kendisine destek açıklamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Barolar arasındaki güç birliği kararının sadece seçimlere yönelik bir adım olmadığına vurgu yapan Şentürk, hukukun üstünlüğü ve avukatlık mesleğinin sorunlarının öncelendiği, siyasal ve ideolojik yönetim anlayışından uzak, yapılanmış bir meslek birliği oluşturmak için beraber hareket etme kararı aldığına değindi.

Baro başkanlarının kendisini destekleme kararından memnun olduğunu anlatan Şentürk, "Adaylıkla ilgili nihai kararımı henüz vermedim. Bu konudaki görüşme ve çalışmalarımız devam ediyor. Adaylık noktasındaki olumlu veya olumsuz kararımızı bir kaç gün içerisinde kamuoyuna açıklayacağım." diye konuştu.

37 BARO BAŞKANI, GÜÇ BİRLİĞİ YAPTI

Türkiye Barolar Birliği'nin 23 Mayıs'ta yapacağı genel kurulu öncesinde Şanlıurfa'da bir araya gelen 37 ilin baro başkanı, katılımcı bir yönetim anlayışı için seçimlerde Trabzon Baro Başkanı Mehmet Şentürk'ü destekleme kararı almıştı.

Şanlıurfa'da yapılan toplantıya katılan barolar şöyle: Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Batman, Bitlis, Burdur, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Mardin, Muş, Osmaniye, Rize, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Van, Yozgat. (CİHAN)