Afşin İlçe Müftüğü tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında Gazze'nin yanralarını sarmak için 25 bin TL yardım toplandığı bildirildi.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Afşin İlçe Müftülüğü tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında Gazze'nin yaralarını sarmak için 25 bin TL yardım toplandığı bildirildi.


Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İsrail’in Gaze saldırısı sonucu oluşan yaraları kapatmak için başlattığı kampanya çerçevesinde ilçede başlattıkları kampanya ile 25 bin TL yardım toplandığını belirtti.


Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan kampanyaya ilçe olarak sahip çıktıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:


"İlçe olarak, normalde yardım topladığımız zaman bütün camilerimizde yaklaşık 4 bin lira toplayabiliyorduk. Elhamdülillah halkımız bu kampanyaya yoğun ilgi gösterdi ve şuanda 25 bin TL’yi aştık. Bir veren kardeşimiz 5 vermiş. Müslümanlar işte böyle olmalı. Peygamber efendimizde zaten şöyle diyor; ‘Müslümanlar bir binanın yapı taşları gibidirler, birbirlerini tamamlarlar ‘ buyuruyor. Dünyanın neresinde olursa olsun Elhamdülillah bir kanayan yara gördüğümüzde hemen oraya dualarımızla, maddi yardımlarımızla ulaşmaya çalışıyoruz. Buda bizim için şereftir diye düşünüyoruz Cenab-ı Allah bu güzel şerefi bizlerden almasın. İstemiyoruz hiçbir yerde kan akmasını, istemiyoruz hiçbir yerde gözyaşı dökülmesini.”  


(AA)