Kahramanmaraş’taki Dr. Mustafa Meydanı’nda yapımı şu anda sürmekte olan kentin ilk tünel geçişli kavşak inşaatını yapan ve sahipliğini AKP Milletvekili aday adayı İdris Tezcan’ın yürüttüğü Tezcan Yapı, kentin ikinci köprülü kavşağı olacak Akdere Köprülü Kavşak Yapım İhalesi için de en düşük tekliği verdi.

Kahramanmaraş’ın AKP’li Belediye Başkanı Poyraz’ın; “Modern bir kentte ne lazımsa yapacağız” dediği 2008 yılı yatırım programında yer alan Akdere Köprülü Kavşak ihalesi, 11 Ekim 2007 Perşembe günü saat 11.00’de Belediye İhale Komisyon Salonunda yapıldı. İhaleye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Uzunlar başkanlık etti.

Belediye Basın Merkezinden yapılan açıklamada; ihalenin başladığı saate kadar 7 firmanın müracaat ettiği belirtilerek; ihaleye giren firmaların isimleri ve teklifleri ise şöyle açıklandı:

Gör Çelik Med. İnşaat………………1.020. bin YTL
Tezcan Yapı……………………946. bin YTL
SBT Mühendislik…………………… 1.299. bin YTL
Hamza Akbaş İnşaat……………….. 1.334. bin YTL
Fetih İnşaat…………………………. 1.150. bin YTL
Kuzenler İnşaat…………………….. 1.650. bin YTL
Mis Temizlik…………………………Teklif vermedi

Firmalar, açık ihale usulü gerçekleştirilen ihalede tekliflerini ihale komisyonu başkanlığına sundular. Belediye İhale Komisyonu, verilen bu tekliflere göre inceleme yapılacağını bundan sonra ihale ile ilgili olarak katılımcılara yazılı tebligat yapılacağını bildirdi. İhalenin büyük bir ihtimalle en düşük fiyatı veren Tezcan Yapı’da kalması bekleniyor.

İLKİNİN İNŞAATI SÜRÜYOR

Kahramanmaraş kent merkezinin ilk tünel geçişli kavşağı olma özelliğini elinde bulunduran ve şu anda yapımı devam eden Dr. Mustafa Meydanı ihalesine 5 firma katılmış, Tezcan Yapı bu ihaleyi 4 milyon 484 bin YTL ile kazanmıştı.

Burasının ilk ihalesini ise 6.1 milyon YTL ile ünlü müteahhit Hamza Akbaş kazanmış ancak Başkan Mustafa Poyraz ihaleyi verilen fiyatın yüksek bulunması nedeni ile onaylamamıştı. Ancak ikinci kez gerçekleştirilen ihalede ise; yolun asfaltlanması işi çıkartılmış ve ihaleyi Tezcan Yapı kazanarak inşaata başlamıştı.

90 GÜNDE TAMAMLANACAK

Ramazan ayı içerisinde iftar yemeğinde bir araya geldiği basınla sohbet ederek, kendisinin ilk defa köprülü kavşak inşaatı yaptığını ve Dr. Mustafa Meydanı’ndaki köprülü kavşak ihalesinin 4 milyon 484 bin YTL ile kendisinde kaldığını hatırlatan İdris Tezcan, şunları söylemişti: “İhaleye 5 firma katılmıştı en düşük fiyatı verdiğim için iş bende kaldı. Eğer bir başkanı bir lira benden aşağı fiyat verse idi onda kalırdı. İnşaatı belirtilen tarihte bitirebilmek için canla-başla çalışıyoruz. Biz teslim ettikten sonra asfaltını ise belediye kendisi yapacak.”

Büyükşehirlerdeki bu tür inşaatların aksine bu projenin daha sağlam olarak gerçekleştirilmekte olduğunu kaydeden Tezcan; “Oradakiler fore-kazık sistemi ile yapılıyor burada ise; temele komple beton dökülüyor” ifadesini kullanmıştı.

Dr. Mustafa Meydanı'ndaki kavşak inşaatının 90 günde tamamlanması hedefleniyor. İnşatın temeli ise 17 Ağustos 2007 tarihinde düzenlenen bir törenle atılmıştı. (www.kanal46.tv)