Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın gönüllü itfaiyeci ve AKMOD çalışmalarının mahallelere de yapmaya başladı.


Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından iki yıl önce başlatılan ve şehir merkezinde 1.000 kişiden fazla üyesi bulunuyor. Gönüllü İtfaiyecilik ve AKMOD (Arama-Kurtarma-Moral-Destek Ekibi), meydana gelebilecek herhangi bir afet durumunda olaylara zamanında müdahale edilmesi amacıyla gönüllü itfaiyecilik sistemini halk arasında yaymaya çalışıyor.


İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Birimi, eğitim amaçlı  ilk etapta, Çobanlı, Maksutlu ve Sarıçukur Mahallelerinde toplantılar düzenleyerek, katılımcılara olası yangın ve doğal afetlerde doğru hareket şekli ve soğukkanlılığı korumanın ve yangına ilk 2 dakikada yapılacak müdahalenin önemi anlatıldı.


29 Mayıs 2014 tarihinde çıkan ve bir evin kullanılamaz hale gelmesiyle sonuçlanan yangının meydana geldiği Maksutlu Mahallesi’nden başlatılan ve aynı zamanda geçmiş olsun ziyareti anlamı taşıyan toplantılara üç mahalleden toplam 50 kişi katıldı.


Daha sonra Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada;  bilginin, bireyi değerli ve güçlü kılmasından yola çıkarak, Gönüllü İtfaiyeci ve AKMOD teşkilatlanma çalışmasının il genelinde yıl boyunca aralıksız olarak devam edileceği belirtildi.


Selçuk Kılınç


(www.kanal46.com)