Kahramanmaraş Kent Konseyi (KKK) Başkanı Zeynep Arıkan’ın son günlerde Türkiye ve Kahramanmaraş’ın gündeminde bulunan Kentsel Dönüşüm Yasası ile ilgili değerlendirmede bulundu.


Kahramanmaraş Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından e-mail olarak basın-yayın kuruluşlarına geçilen KKK Başkanı Arıkan’ın yazılı açıklamasında şöyle denildi:


 “Van Erciş depremi sonrası önemli bir adım atan hükümet birinci derece deprem bölgesinde bulunan 11 ilde ''Bina Kimliği ve Kentsel Dönüşüm'' projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar neticesinde geçtiğimiz günlerde ''Bina Kimliği ve Kentsel Dönüşüm'' projesi kapsamına giren illerden bazıları açıklandı.Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın “Burada da en önemli husus, hangi il bu işe sarılırsa, çok daha bu konuda çalışma yaparlarsa, çok daha başarılı olursa onlara ağırlık vereceğiz. Tabii ki deprem aksı üzerinde olan şehirlerimiz önceliğimizdir” açıklamasına binaen birinci derece deprem bölgesi kuşağında yer alan Kahramanmaraş’ın adının Proje kapsamında ilk açıklanan iller arasında yer almaması tüm Kahramanmaraş kamuoyunu derinden üzmüş ve endişelendirmiştir. Kent Konseyi olarak şehrimiz için hayati önem arz ettiğini düşündüğümüz bu konu hususunda Kahramanmaraş milletvekilleri, idari ve yerel yönetim, sivil toplum örgütleri ile birlikte ciddi bir kamuoyu oluşturarak Kahramanmaraş’ın biran önce Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında Bina Kimliği ve Kentsel Dönüşüm Projesine dâhil edilmesi için yapılması gereken ne ise hızla yerine getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kahramanmaraş’ın geleceğini yakından ilgilendiren ve kentin geleceğini belirleyecek olan bu konunun Kent Konseyi olarak tüm şehir adına takipçisi olmaya devam edeceğiz.” (www.kanal46.com)


 

Editör: TE Bilisim