4 ay içerisinde 4 yaralama, 4 iş yerinin kurşunlanması olaylarının failleri yakalandı. Adli makamlara çıkarılan 18 kişi tutuklandı. Firari olan bir kişinin yakalama çalışmaları sürüyor.


Kahramanmaraş’ta son 4 ay içerisinde meydana gelen 4 silahla yaralama 4 iş yeri kurşunlama ve bıçakla yaralama olayını gerçekleştirdiği öne sürülen 18 kişi tutuklandı. Cinayet Bürosu Dedektiflerinin, yaptığı başarılı operasyon ile yakalanan 18 kişinin iki farklı gruptan oluştuğu ve birbirleri arasında husumet olduğu öne sürüldü.    


Son aylarda Kahramanmaraş’ta yaşanan silahla yaralamalar ve silahla iş yeri kurşunlama olaylarının çoğalması üzerine Asayiş Şubeye bağlı Cinayet Bürosu Dedektifleri, çalışmalarına hız verdi. Bu çalışmalar neticesinde olayları gerçekleştirdiği öne sürülen  iki farklı gruptan 18 kişi yakalandı.


HUSUMET OLDUĞU TESPİT EDİLDİ


Olaylarda husumet olduğunu tespit eden Cinayet Bürosu dedektifleri, yakaladığı şahıslardan elde ettiği bilgi ile olayın iki grup arasında olduğunu tespit etti. Gurupların diğer üyelerini yakalamak için çalışmalarına hız veren dedektifler, grup üyelerinin ev ve işyerlerine operasyon düzenledi.


ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ


Toplam da 15 ev ve iş yerine aynı anda operasyon düzenleyen Cinayet Bürosu dedektifleri, 9 adet pompalı tüfek, 3 adet 7.65 çapında tabanca ve onlarca bıçak ele geçirdi. Şahıslar emniyet müdürlüğünde yapılan ilk sorgusunun ardında Kahramanmaraş Adliyesine sevk edildi. 18 şahıs tutuklanırken 1 firari zanlının yakalama çalışmaları sürüyor.


4 MADDEDEN TUTUKLANDILAR


Dedektifler tarafından adliyeye sevk edilen 18 kişi hakkında  ; “Ateşli Silahla Adam Öldürmeye Teşebbüs, Silahla Yaralama, Nitelikli Mala Zarar Verme, 6132 Sayılı Kanununa Muhalefet ve yaralama” suçlarından tutuklandığı bilgisine ulaşıldı.


DİĞER BÜROLARDA DESTEK VERDİ


Öte yandan 19 kişinin yakalanmasında Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı bazı bürolardaki dedektiflerin destek verdiği öğrenildi.


YAŞLARI 18 İLA 34 ARASINDA DEĞİŞİYOR


Eş zamanlı yapılan operasyonda yakalanan zanlıların yaşlarının 18 ile 34 arasında olduğu tespit edildi. Yakalanan Ö.B., K.K., S.S., M.D., İ.S., K.K., E.Ş., F.A., S.G., F.A., D.S., A.A., Y.K., M.B., B.D., F.O., K.K., ve A.B. tutuklandı. Bir firari zanlı ise arama çalışmaları sürüyor.


İki farklı grubun çeşitli tarihlerde yaptıkları olayların bazıları ise şöyle:


17 EYLÜL TRABZON BULVARI ÜZERİ SİLAHLI YARALAMA


Kahramanmaraş’ta önceki gün yoldan geçerken yan bakma meselesi yüzünden kavga ettikleri öne sürülen ve bir kişiyi yaraladıkları iddia edilen 2 kişi Cinayet Bürosu dedektifleri tarafından 24 saat geçmeden yakalandı.


Alınan bilgilere göre, olay Trabzon Bulvarı üzerinde bulunan Yenişehir Devlet Hastanesi önünde yan bakma meselesi iddiasıyla kavga çıkmıştı. Silahlarında kullanıldığı kavgada bir kişi ağır şekilde yaralanmıştı. Olay sonrası kaçan iki kişi Cinayet Büro Dedektifleri ve Özel Harekat polislerinin ortak operasyonu ile yakalandı. Yakalanan Şahin B (37) ve Kadir. K., (25) Ertuğrul Ç’yi yaralamadan Emniyet müdürlüğüne götürüldü. Öte yandan Ertuğrul Ç.’nin yanında bulunan karşı gruba ateş ettiği öne sürülen Samet Ş., ile Ömer. B.’de ekiplerce yakalanmıştı


OLAY


Gecenin sensizliğinin bozulduğu olay önceki gün gece 23:00 civarlarında Trabzon Bulvarı eski Yenişehir Devlet Hastanesi üzerinde gerçekleşti. İddiaya göre aralarında husumet olan iki grup, hastanenin önünde kavga etmeye başladı. Kavgaya dahil olan grup üyeleri bir anda silahları çekerek karşılıklı ateş etmeye başladı. Açılan karşılıklı ateş sonucunda E.Ç. isimli bir şahıs ayağından yaralandı. Olay yerinden uzaklaşan E.Ç. hastaneye ulaşmayı başararak tedavi altına alındı. Bu arada olay yerinin yakınındaki bir apartmanda ikamet ettiği belirlenen S.Ş.’nin yakalanması için de operasyon başlatıldı. Bölgeye çok sayıda polis ekibinin yanı sıra, şahısların silahlı olması dolayısıyla özel harekat polisi sevk edildi. Çevre güvenliğinin alınması ve nöbetçi savcıdan izin çıkartılmasının ardından çelik yeleklerini giyen polis, S.Ş..’nin evine girdi. Evde yapılan aramada, olayda kullanıldığı belirlenen bir tüfek ele geçirilirken zanlının ise evde olmadığı anlaşıldı. Polisin gecenin ilerleyen saatlerde yaptığı çalışmanın ardından S.Ş. yakalanarak gözaltına alındı. Polis, olayla ilgisi olan diğer zanlıların yakalanması için başlattığı soruşturmayı sürdürüyor. Öte yandan namlulardan çıkan saçmalarda çevrede bulunan bir ticari araçta hasara neden oldu.


23 EYLÜL PAZAR, HAYDARIL VE YENİŞEHİR MAHALLESİNDE YAŞANAN SİLAHLI YARALAMA VE İŞ YERİ KURŞUNLAMA


SİLAHLA İŞ YERİ KURŞUNLAMA


Alınan bilgilere göre, olay Yenişehir Mahallesi 14. Sokak içerisinde meydana geldi. İddiaya göre aralarında alacak verecek meselesi olan 2 grup sabah saatlerinde tartıştı.  Araya giren vatandaşlar tarafından önlenen tartışma son bulurken, 2 kişi öğle saatlerinde aynı mahalleye gelerek dehşet saçtı. Ellerinde pompalı tüfekle 8 el ateş eden zanlılar, olay yerine 2 dakika gibi bir sürede gelen Cinayet Bürosu Dedektifleri tarafından gözaltına alındı. Tüfekten çıkan saçmalar çevredeki iş yerlerine zarar verirken can kaybı yaşanmadı. Gözaltına alınan iki kişi ise adli makamlara sevk edildi.


SİLAHLI YARALAMA


Olay, Haydarlı Mahallesi Çicekli Caddesi üzerinde meydana geldi. iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenden dolayı kavga çıktı. Kavganın büyümesi üzerine silahlar çekildi. Gruplar birbirlerine ateş açtıktan sonra olay yerinden kaçtılar. Olayın olduğu caddeden evlerine giden Mehmet Gül (15) ve arkadaşı Oktay Sabuncu (16) acılan ateş sonucu yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Kahramanmaraş Tıp Fakültesine kaldırılan iki genç tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


MAYIS AYINDA SİLHLA YARALAMA


Kahramanmaraş’ta kimliği belirsiz bir kişi, elindeki tüfekle kafe bastı. Saldırganın silahından çıkan saçmalar bir kişiyi ağır yaraladı. Yaralı şahıs hastaneye kaldırırken polis olayla ilgili çalışma başlattı.


Alınan bilgilere olay, Bahçelievler Mahallesi 15 sokak içerisinde meydana geldi. İddiaya göre, otomobiliyle kafenin önüne gelen kimliği belirsiz bir kişi., aracından inerek pompalı tüfekle rastgele ateş edip içeri girdi. Henüz sebebi öğrenilemeyen olayda, E.Ş.’nin yanına yaklaşan saldırgan., tüfeğini bir kez daha ateşledi. Namludan çıkan mermi karnına isabet eden E.Ş. ağır yaralanırken, saldırgan aracına binerek olay yerinden ayrıldı. Olayın ardından şok geçiren kafe sakinleri ve tüfek seslerini duyan vatandaşlar durumu hemen polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen 112 görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı E.Ş. ambulansla Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Şehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Derleyen: Mustafa Kılınç



http://www.marasmanset.com/index.php?option=com_content&view=article&id=9094:4-ayda-4-yaralama-18-tutuklama&catid=85:guendem&Itemid=271