Kahramanmaraş'ta kız kardeşleri ile birlikte Ceyhan Nehri'nde ölü bulunan 4 kızkardeşten öğrenci olan Asiye ve Ayşe Karaağaç'ın ölüm haberi sınıf arkadaşlarını yasa boğdu.

Kente 12 kilometre uzaklıkta Hasancıklı Köprüsü Ceyhan Nehri'nde 4 kız kardeşin sudaki ölümlerinin ardındaki sır perdesi aralanmaya çalışılırken, lisede okuyan Ayşe ve Asiye Karaağaç'ın sınıf arkadaşları ölüm haberi ile yasa boğuldu. 4 kız kardeşin Adana Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazeleri dün gözyaşları arasında Şeyhadil Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kahramanmaraş Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi ve Süha Erler Lisesi'nde okuyan kız kardeşlerin arkadaşları ise sabah okula geldiklerinde acı haberle sarsıldı. Sınıf arkadaşları Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi 10 B Fen sınıfında okuyan Asiye Karaağaç'ın boş kalan masasını karanfillerle süsledi. Asiye'nin fotoğrafının yer aldığı sınıfta hüzün hâkim olurken, 25 kişilik sınıf maten havasına büründü. Arkadaşları konuşmakta güçlük çekerken, sınıfta taziye anı defteri açıldı.

Asiye'nin en yakın arkadaşı Kübra Gökçe, gözyaşlarına hâkim olamazken, ''Artık sözler bitti yani her şey bitti. Konuşması gereken gözler ve duygular. Sanki şu an kapıdan çıkıp, gelip oturacakmış gibi geliyor. Boş sırasına ve resmine bakmak o kadar acı ki. Her ölenin arkasından gerçekten iyi şeyler söylenir ama o hakikaten iyi söylenmesi gereken bir insandı. Yaşından çok olgun, gerçekten derslerine adapte olmuş çok disiplinli bir öğrenciydi. Bazen abla bazen arkadaş, bazen de senin yanında kardeş kalırdı. En sessiz umutsuz bir anında gelip elinden tutar, umutlarını yeniden yeşertirdi. O ve umutları yok artık. Sadece ismi ve tatlı tebessümü akıllarda.''dedi.

Asiye’nin sınıf arkadaşlarından Ayşe Kısacık ise şunları söyledi: “Ortaokul yıllarından beri kendisi ile beraber okuduk. Kendisi ile 4 yıl sıra arkadaşlığı yaptım. Asiye yaşı bizden büyüktü ve olgun bir insandı. Benim sınavı kazanmamda en büyük etken oydu. Benim sorunlarımla çok güzel ilgileniyordu. Eğer gerçekten o beni motive etmeseydi şimdi ben şu anda burada olmazdım. Onda mükemmel bir ders çalışma azmi vardı. Yani okuma gönüllüsüydü. Biraz da sanırım aileden dolayı kaynaklanıyordu. Hedefi yüksek bir insandı. Geleceği parlaktı ve o bizim gururumuzdu ama artık yok. Doktorluk istiyordu, tıp istiyordu. Beyin cerrahlığını düşünüyordu.”

Okul Müdürü Fazlı Zabun ise olayın şokunu hala atlamadıklarını belirterek, ''Asiye gerçekten çok başarılı bir öğrencimizdi. Okulun en dikkat çeken öğrencisiydi. Geçen yıl okul üçüncüsü olmuştu. Çok üzgünüz, acımız büyük.''diye konuştu.

Süha Erler Lisesi 10 TM C sınıfında okuyan Ayşe Karaağaç'ın ölüm haberi de sınıf arkadaşlarını yasa boğdu. Tıpkı kız kardeşi gibi lise ikinci sınıfta okuyan Ayşe Karaağaç ta okulunda çok başarılıydı. Okul Müdürü Ahmet Abay, ''Nasıl oldu bilemiyoruz ama hâlâ inanamıyoruz, şaşkınız ve acımız büyük. Ayşe geçen yıl okula kendisi gelerek kayıt olmuştu. İdealist biriydi. Okumayı çok istiyordu. 2 kardeşinin okuyamadığını ve kendisinin mutlaka üniversiteye gideceğini söylüyordu. Böylesi bir öğrencinin ölüm haberi bizleri yıktı.''şeklinde konuştu.

Bu arada 4 kız kardeşin ölümü ile ilgili soruşturma Kahramanmaraş Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülüyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre, 3 Ekim'de meydana gelen olayın çok yönlü araştırıldığı belirtildi. (www.kanal46.com)









YASAL VE MANEVİ UYARI:Kanal 46’da yayımlanmış her türlü haber, görüntü ve fotoğraf gibi görsel malzeme, bilgi ile belgelerin tüm yayın ve telif hakları saklıdır. Ajans 46 aboneleri dışında, Kanal 46'nın onayı olmadan haber ve yazı içeriğini iktibas etmek veya yeniden yazılı ya da internet ortamında yayınlamak kesinlikle yasaktır. Kanal 46 bu konudaki her türlü yasal haklarını saklı tutar.

"Kanal 46; Basın Meslek İlkelerine Uyar"
Bağımsız ve bağlantısız haberin altındaki imza: KANAL 46.