Kahramanmaraş-Kayseri karayolu üzerindeki Hasancıklı Köprüsü altından geçen Ceyhan nehrinde 3 Ekim’de cesetleri bulunan 4 kız kardeşten birisi olan 17 yaşındaki Ayşe Karaağaç’ın da öğrenim gördüğü okulda büyük üzüntü yaşanıyor.

Süha Erler Lisesi 10 TM C sınıfında okuyan Ayşe Karaağaç'ın ölüm haberi sınıf arkadaşlarını yasa boğdu. Tıpkı kız kardeşi Asiye gibi lise ikinci sınıfta okuyan Ayşe Karaağaç ta okulunda çok başarılıydı. Okul Müdürü Ahmet Abay, ''Nasıl oldu bilemiyoruz ama hâlâ inanamıyoruz, şaşkınız ve acımız büyük. Ayşe geçen yıl okula kendisi gelerek kayıt olmuştu. İdealist biriydi. Okumayı çok istiyordu. 2 kardeşinin okuyamadığını ve kendisinin mutlaka üniversiteye gideceğini söylüyordu. Böylesi bir öğrencinin ölüm haberi bizleri yıktı.''şeklinde konuştu.

Öğleci olan Ayşe’nin okulunda ders girişinde bir anma töreni yapıldı. Okul bahçesinde toplanan öğrenciler bir hayli üzgün görünürken, sınıf arkadaşları da Ayşe’nin sırasına fotoğrafı ile çiçekler koydu. Ayşe’nin içine kapanık birisi olduğunu belirten sınıf arkadaşları, hiçbir şeyi kendileri ile paylaşmayan birisi olduğunu söylediler. Ayşe’nin çok sessiz olduğunu da belirten arkadaşları, olaydan bir gün önce olan Cuma günü her zamankinden çok sessiz olduğunu ve kimse ile konuşmadığını da ifade ettiler.

Okula gelerek başsağlığı dileğinde bulunan Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ise; “İki kardeş öğrencimiz rahmetli oldu. Nedenini bilemiyoruz. Her ikisine de Allah’tan rahmet diliyorum. Acımız büyüktür. Dört tane genç kızımız vefat etti. Hepimizin başı sağ olsun. Hepsine de rahmet diliyorum” diye konuştu.

Bu arada 4 kız kardeşin ölümü ile ilgili soruşturma Kahramanmaraş Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülüyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre, olayın çok yönlü olarak araştırıldığı belirtildi. (www.kanal46.com)