Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’ne babası ile balık tutmaya giden 5 yaşındaki Cengizhan Yıldırım, babasının yanında ayrılıp eve giderken nehre düşüp boğularak feci şekilde can verdi.

Alınan bilgilere göre Esentepe Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Yıldırım (33), 18 Nisan Pazar günü saat 18.00 sıralarında oğlu Cengizhan Yıldırım’ı yanına alarak mahallenin yanından geçen Ceyhan Nehri’ne balık tutmaya gitti.

Bir süre baba-oğlu nehir kenarında balık tutarken, baba Mehmet Yıldırım oğluna eve gitmesini söyledi. Bunun üzerine Cengizhan babasının yanından ayrılarak eve doğru gitti.

İddialara göre ev yerine nehrin kenarında bulunan arkadaşlarının yanında giden Cengizhan, burada nehre bakarken birden nehre düştü. Cengizhan’ın suya düştüğünü gören arkadaşları hemen Mehmet Yıldırım’ın yanına giderek Cengizhan’ın suya düştüğünü söylemesi üzerine baba Mehmet Yıldırım oğlunun düştüğü yere giderek suya atladı.

Mehmet Yıldırım’ın arama çalışmaları sonuçsuz kalırken, olay yerine gelen polis, Elbistan Belediyesi’ne bağlı balık adamlar ve Yıldırım’ın yakınları nehirde Cengizhan’ı aramaya başladılar.

Uzun arayışlar sonunda saatler gece yarısını gösterirken küçük Cengizhan’ın cansız bedeni bulundu.

Cengizhan Yıldırım, bir umutla Elbistan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada küçük Cengizhan’ın hayata döndürmek için seferber olan hastane personelinin yaptığı tüm çabaları sonuçsuz kaldı.

Oğluyla birlikte güzel ve eğlenceli bir hafta sonu geçirmek için balık tutmaya giden ve daha sonra oğlunu balık tuttukları nehre kurban veren baba Mehmet Yıldırım, evlat acısı ile yıkılırken, küçük Cengizhan’ın cenazesi Elbistan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nden alınarak Elbistan’a bağlı Ağlıca Köyü’nde gözyaşları arasında defnedildi.

15 GÜN ÖNCE ÖLÜMDEN DÖNMÜŞ

Yıldırım Ailesi’nin 3 çocuğundan biri olan 5 yaşındaki Cengizhan Yıldırım’ın 15 gün önce ölümden döndüğü öğrenildi. Alınan bilgilere göre evde bulduğu ilaçları yutan Cengizhan, fenalaşınca Elbistan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan ve hayati tehlikesi bulunan Cengizhan Yıldırım, sevk edildiği Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 5 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu edildi.

Hasan GÖÇER / ELBİSTAN (Kahramanmaraş) , (DHA)