Kahramanmaraş Barosu'nda 6-7 Ekim tarihlerinde yapılacak genel kurul için geriye sayım sürerken, başkanlık yarışında hayli iddialı olduğunu ortaya koyan Mehmet Emin Darendeli, meslektaşları ile biraraya geldi.


Ekim ayının ilk haftasında yapılacak olan Kahramanmaraş Barosu genel kurulu için adaylığını koyan 21 yıllık avukat Mehmet Emin Darendeli, meslektaşlarına verdiği akşam yemeğinde, 7 Ekim’de yapılacak olan genel kurulun tüm avukatlara hayırlı ve uğrulu olması dileğinde bulundu, geldikleri için konuklarına teşekkür etti.


Pınarbaşı Çınaraltı Tesislerinde, akşam yemeğinde meslektaşları ile buluşan Başkan adayı Mehmet Emin Darendeli, bunun bir istişare hareketi olduğunu söyledi.


Darendeli yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kahramanmaraş Baro’sunda 20 yılı aşkın bir süredir avukatlık mesleğini icra eden bir meslektaşınız olarak, bugün burada Baro Başkanlığına aday olarak huzurunuzda bulunuyorum. Adaylık sürecinin en başından bu yana hep istişare ile karar vermeye özen gösterdim. Bu süreçte birçok meslektaşımızın fikrini alarak, tecrübelerinden yararlanarak, özellikle istişareler neticesinde arkadaşlarımızın da teveccüh ve teşvikleriyle aday olmaya karar verdim.


Bildiğiniz gibi, avukatlık mesleğinin ve genel anlamda yargının ciddi sorunları var. Bu anlamda mesleğin icrası, meslektaşlarımızın karşılaştığı temel sorunlar, her geçen gün daha da artmakta, avukatlık mesleğinin icrası zorlaşmaktadır. Hızla büyüyen yargının sorunları da hızla aratmaktadır. Bu bağlamda, Baro’ların en önemli görevi, meslektaşlarımızın karşı karşıya kaldığı sorunlara çözüm üretmek ve meslektaşlarımızı en iyi şekilde temsil etmektir.”


UZMANLAŞMAYA KATKI SAĞLAMAK!


Gittikçe karmaşıklaşan ve her geçen gün hızla değişen hukuk düzenlemeleri karşısında avukatlık mesleğinin daha iyi icra edilebilmesinin en pratik çözümünün meslekte uzmanlaşmak olduğunu ileri süren Başkan adayı Darendeli, “Bu sebeple meslektaşlarımızın hukukun belirli alanlarında uzmanlaşabilmeleri için Baro olarak mesleki eğitim kursları v seminerler düzenlemek suretiyle uzmanlaşmaya katkıda bulunmayı hedefliyoruz.


Hukuk mesleğinin sorunlarını burada uzun uzun anlatarak fazla vaktinizi almak istemiyorum. Bu soruları ve çözüm önerilerimizi inşallah ilerleyen zamanlarda daha geniş bir şekilde ele alacağımızı umuyorum. Son olarak, genel kuruldan çıkan sonuç ne olursa olsun, kardeşliğin, dostluğun, birlik ve beraberliğin kazanmasını canı gönülden istiyor, huzur ve kardeşlik ortamı içinde bir seçim dönemi geçirmemiz temennisiyle saygılar sunuyorum” diye konuştu.


330 CİVARINDA OY KULLANIMI BEKLENİYOR


Yaklaşık 150 meslektaşı ile bir araya gelen Darendeli’nin yemekli toplantısına başkanlık için adı geçen mevcut başkan Metin Doğan, Tuncay Atakan, Osman Solak da katılırken, hatırlanacağı üzere daha önce de başkanlık için ismi gündemde olan Av.Erdal Haluk Yolaçan ve Av. Necati Dağ da M.Emin Darendeli lehine adaylıktan çekildiklerini açıklamışlardı.


Yine başkanlık için adı geçen eski başkan İsmail Kahveci de, 7 Ekimdeki genel kurulda başkanlık için adaylığını koymayacağını kesin bir dille ifade etti.


7 Ekim’deki genel kurulda yaklaşık 330 civarında oy kullanılması bekleniyor. Genel Kurul, Adliye Sarayı Konferans salonunda gerçekleşecek.


16 yıl KSÜ’de avukatlık yapan, bu arada 2010 yılında yayımlanan ‘enerji mevzuatı’ isimli bir de kitabı bulunan Darendeli, seçim sürecinde ilçeleri gezdiğini sözlerine ekledi.


Darendeli, evli ve 2 çocuk sahibi. (Kimlik-www.kanal46.com)